DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība
2
2

Jaunsardzes 30.gadu jubilejas svinības

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Par godu Jaunsardzes kustības 30. pastāvēšanas gadadienai, 2022. gada 30. novembrī Jaunsardzes centrs rīko jubilejas svinīgo pasākumu.

Jaunsardzes 30. gadu svinības sāksies plkst. 12.30 ar pulcēšanos pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa, lai visi kopā, svinīgā gājienā, dotos nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa. Gājienā piedalīsies 376 dalībnieki – jaunsargi, jaunsargu instruktori un Jaunsardzes centra darbinieki. Gājiena muzikālo pavadījumu nodrošinās Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris.

Tālāk no Brīvības pieminekļa gājiena dalībnieki dosies uz svinīgo svētbrīdi Doma baznīcā, kura sākums ir plānots plkst. 13:55.

Savukārt svinīgajā pasākumā, kas sāksies plkst. 16:30 un norisināsies ATTA Centrā, Krasta ielā 60, jaunsargus, Jaunsardzes centra darbiniekus, karavīrus un viesus, ar Valsts prezidenta Egila Levita sveicienu, uzrunās Latvijas Valsts prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos, Nacionālās drošības padomes sekretārs Jānis Kažociņš. Svinīgā pasākuma laikā vārds tiks dots Ministru prezidenta biedram, aizsardzības ministram doktoram Artim Pabrikam, Nacionālo bruņoto spēku komandierim ģenerālleitnantam Leonīdam Kalniņam, Jaunsardzes centra direktoram pulkvedim Aivim Mirbaham un ārzemju sadarbības partneriem.

Pasākumā piedalīsies starptautiskie sadarbības partneri no Lietuvas, Igaunijas un Lielbritānijas.

Jaunsardzes centra direktors pulkvedis Aivis Mirbahs labākajiem jaunsargiem, jaunsargu instruktoriem un darbiniekiem pasniegs Jaunsardzes centra apbalvojumus - goda rakstus, atzinības rakstus un medaļas.

Svinīgā pasākuma kulminācijā tiks pirmatskaņota Jaunsardzes himna, ko izpildīs himnas vārdu un mūzikas autors.

Jaunsardzes kustība tika izveidota 1992. gada 30. novembrī un ir lielākā bezmaksas bērnu un jauniešu kustība Latvijā. Tā ir kustība, kuras mērķis ir jauniešu izglītošana valsts aizsardzības jomā, patriotisma, pilsoniskās apziņas, biedriskuma, drošsirdības un fizisko spēju attīstība. Jaunsardzē jaunieši iestājas brīvprātīgi. Par jaunsargu var kļūt ikviens Latvijas iedzīvotājs vecumā no 10 līdz 21 gadiem. Pašreiz Jaunsardzē piedalās nedaudz vairāk kā 7000 jaunieši.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI