DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Šonedēļ notiek kompetences paaugstināšanas pasākumi augstskolām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šonedēļ, 2022. gada 10. un 11. novembrī, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) organizē kompetences paaugstināšanas pasākumus augstskolām. Pasākumu galvenā norises vieta būs Latvijas Universitātes Zinātņu māja, bet papildus tiks nodrošināta iespēja pieslēgties pasākumu norisei arī attālināti.

10. novembra pasākuma vadmotīvs ir “Uz inovācijām vērsts augstākās izglītības finansējums”. Šajā dienā plaši diskutēsim par augstākās izglītības finansēšanas jautājumiem. Pasākuma pirmajā daļā dalībnieki iepazīsies ar dažādiem augstākās izglītības finansēšanas modeļiem ārvalstīs, ar kuriem iepazīstinās Hārvarda universitātes doktorantūras students un pētnieks Arkādijs Zvaigzne. Savukārt ar IZM sagatavoto priekšlikumu par augstākās izglītības finansēšanu Latvijā iepazīstinās Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora vietniece politikas ieviešanas un monitoringa jomā Diāna Laipniece.

Pasākuma otrajā daļā IZM uzklausīs sadarbības partneru redzējumu par Latvijai piemērotāko augstākās izglītības finansēšanas modeli, fokusējoties uz finansēšanas principiem – finansēt augstskolu vai studentu.

11. novembra pasākuma  vadmotīvs ir “Augstskolu loma inovāciju ekosistēmu attīstībā”. Pasākumu vadīs Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Dr. art. Andris Teikmanis. Šajā dienā Latvijā viesosies Masačūsetsas tehnoloģiju institūta un Abdul Latif Jameel Pasaules izglītības laboratorijas (MIT J-WEL) programmas pārstāvji no ASV, lai iepazīstinātu klausītājus ar šo programmu un pastāstītu par MIT pieredzi dažādās universitāšu pārvaldībai nozīmīgās jomās, piemēram, par MIT kvalitātes vadības nodrošināšanu, ekosistēmām ap MIT un faktoriem, kas izveidojuši MIT par pasaules līmeņa universitāti.

Pasākuma noslēguma daļā uz interaktīvu diskusiju aicināti Latvijas zinātnes universitāšu pārstāvji (Latvijas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (bijusī Latvijas Lauksaimniecības universitāte)), lai diskutētu par ekosistēmām ap universitātēm un nozīmīgākajām problēmām, ar ko universitātes saskaras to pārvaldībā.

Šie kompetences paaugstināšanas pasākumi ir secīgs turpinājums šā gada  2. jūnijā notikušajai ievaddiskusijai “Kā veicināt padomes stratēģisko lomu augstskolu pārvaldībā”, uz kuru IZM aicināja valsts augstskolu padomes locekļus, augstskolu vadības un nozares organizāciju pārstāvjus, lai dalītos labās prakses piemēros un veicinātu padomes stratēģisko lomu augstskolu pārvaldībā.

10. un 11. novembra  pasākumi augstskolām tiek finansēti no Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 8.2.3.0/22/I/001 “Atbalsts valsts augstskolu padomju darbības uzsākšanai” līdzekļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI