DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs pieņem jaunos Panamas un Pakistānas vēstniekus akreditācijas vizītē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 18. oktobrī Valsts sekretārs Andris Pelšs akreditācijas vizītē pieņēma Panamas Republikas nerezidējošo vēstnieku Havjeru Alsidesu Bonagasu de Grasija (Javier Alcides Bonagas de Gracia) un Pakistānas Islāma Republikas nerezidējošo vēstnieku Halidu Huseinu Memonu (Dr Khalid Hussain Memon).

Akreditācijas vizītes sākumā Panamas vēstnieks atzinīgi novērtēja Latvijas un Panamas attiecības vairāk nekā 100 gadu garumā. Panama atzina Latvijas Republiku de iure jau 1921. gada 6. jūlijā.

Valsts sekretārs informēja vēstnieku par drošības situāciju reģionā un Latvijas palīdzību Ukrainai, uzsverot multilaterālās sistēmas nozīmi reģionālajam un globālajam mieram un drošībai. Sarunu partneri pauda interesi par ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespēju izpētī un savstarpējās tirdzniecības apjomu palielināšanu. 

Sarunā ar Pakistānas vēstnieku valsts sekretārs izteica līdzjūtību saistībā ar plūdu sekām Pakistānā, kas izraisījušas humāno krīzi. Amatpersonas pārrunāja drošību reģionā saistībā ar Krievijas militāro agresiju Ukrainā.

Sarunu partneri bija vienisprātis, ka jāaktivizē Latvijas un Pakistānas politiskais dialogs, lai veicinātu savstarpēju izpratni par reģionālās drošības jautājumiem. Tāpat amatpersonas atzīmēja sadarbību Eiropas Savienības–Pakistānas dialoga ietvaros, kā arī vajadzību sekmēt ekonomisko sadarbību, it īpaši tirdzniecības un investīciju piesaistes jomā.

Panamas vēstnieks un Pakistānas vēstnieks rezidē Varšavā.

Vēstnieku akreditācija pie Valsts prezidenta plānota 2022. gada 19. oktobrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI