DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Akreditēta Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Bosnijā un Hercegovinā Elita Kuzma

2024. gada 21. februārī Sarajevā Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Elita Kuzma iesniedza akreditācijas vēstuli Bosnijas un Hercegovinas prezidentūras priekšsēdētājam Željko Komšičam (Mr Željko Komšić). Sarunā ar prezidentūras priekšsēdētāju Latvijas vēstniece uzsvēra abu valstu labās un draudzīgās attiecības, apliecinot gatavību stiprināt politisko dialogu. E. Kuzma uzsvēra, ka Latvija atbalsta ES perspektīvu Bosnijai un Hercegovinai, kā arī visām Rietumbalkānu valstīm. “Latvija novērtē Bosnijas un Hercegovinas paveikto Eiropas integrācijas procesā, kā arī vēl veiksmi turpmāku reformu īstenošanā,” pauda vēstniece.

Prezidentūras priekšsēdētājs pateicās vēstniecei par Latvijas atbalstu Bosnijas un Hercegovinas integrācijas procesā Eiropas Savienībā. Vienlaikus Ž. Komšičs uzsvēra ieinteresētību turpināt sadarbību transatlantiskās drošības jautājumos. 

Akreditācijas vizītes laikā vēstniece tikās arī ar Bosnijas un Hercegovinas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāju Edinu Dilberoviču (Mr Edin Dilberović) un NATO un PFP (Partnerhip for Peace) departamenta vadītāju, ministra palīgu divpusējās sadarbības jautājumos Momīru Brajiču (Mr Momir Brajić). Amatpersonas pārrunāja šī gada marta sākumā plānotās Latvijas un Bosnijas un Hercegovinas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas.

Vēstniece tikās arī ar Īpašo pārstāvi Bosnijā un Hercegovinā Kristianu Šmitu (Christian Schmidt), Eiropas Savienības delegācijas vadītāju Johanu Satleru (Johann Sattler),  Bosnijas un Hercegovinas Ārvalstu investīciju veicināšanas aģentūras vadītāju Marko Kubatliju (Marko Kubatlija)  un Augšbosnijas un Ziemeļmaķedonijas diacēzes arhibīskapu metropolītu Tomo Vukšiču (Tomo Vukšić). E. Kuzma arī apmeklēja War Childhood Museum, kura ekspozīcija atspoguļo bērnu pieredzi kara apstākļos ne tikai Bosnijā un Hercegovinā, bet arī Ukrainā un Palestīnā.

Vēstniece Elita Kuzma amatā nomainīja Guntu Pastori, kura vēstnieces pienākumus Bosnijā un Hercegovinā pildīja kopš 2019. gada.

Latvijas vēstniece rezidē Prāgā, Čehijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI