DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija ir gatava sekmēt sadarbību uzņēmējdarbības nozarēs ar Azerbaidžānu

2024. gada 14. februārī Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Brusbārdis tikās ar Azerbaidžānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Elnuru Sultanovu (Elnur Sultanov).

Sarunas laikā amatpersonas apsprieda aktuālos divpusējās dienaskārtības jautājumus, tostarp plānotās augsta līmeņa vizīšu apmaiņas, dialogu starp abu valstu parlamentiem, kā arī sadarbības veicināšanu dažādās nozarēs.

Ar Azerbaidžānas vēstnieku tika pārrunāti jautājumi, kas skar Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas darbakārtību, Eiropas Savienības un Azerbaidžānas dialogu, situāciju Dienvidkaukāzā un no 11. līdz 22. novembrim Azerbaidžānā plānoto ANO Klimata samita 29. sesijas norisi (United Nations Climate Change Conference, COP29).

R. Brusbārdis atzīmēja Latvijas un Azerbaidžānas līdzšinēji konstruktīvās attiecības un regulāro politisko dialogu. Viņš arī apliecināja Latvijas gatavību sekmēt sadarbības attīstību dažādās uzņēmējdarbības nozarēs. 

Pievērošoties ES–Azerbaidžānas dialogam un situācijai Dienvidkaukāzā, R. Brusbārdis uzsvēra stingru Latvijas atbalstu Eiropadomes priekšsēdētāja Šarla Mišela (Charles Michel) iniciatīvām un centieniem sekmēt Azerbaidžānas–Armēnijas domstarpību mierīgu noregulējumu. Parlamentārais sekretārs uzsvēra miera līguma iespējami ātrākas noslēgšanas nozīmi ilgtspējīgas stabilitātes nodrošināšanai reģionā.

Parlamentārais sekretārs un vēstnieks apsprieda arī šoruden Azerbaidžānā gaidāmo ANO Klimata samitu COP29 un Latvijas un Azerbaidžānas sadarbības perspektīvas enerģētikas jomā, īpaši akcentējot zaļās enerģijas izmantošanas nozīmi.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI