DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

ATD un pārvadātāji strādā, lai nodrošinātu reisu izpildi, iedzīvotāju apmierinātība ar reģionālo autobusu pakalpojumiem ir augsta

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Situācija ar sabiedrisko transportu Ogres novadā uzlabojusies un “Autotransporta direkcija” (ATD) kopā ar pārvadātāju strādā, lai nodrošinātu reisus, vēsta otrdien, 18. oktobrī, valdībā skatītais informatīvais ziņojums “Par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu Ogres novadā un sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas kvalitāti pārējos Latvijas novados”. Tāpat SKDS veiktā iedzīvotāju aptauja rāda, ka kopumā apmierinātība ar reģionālo autobusu pakalpojumiem ir augsta.

Saskaņā ar ATD veikto analīzi šī gada septembrī maršruta tīklā “Ogre, Aizkraukle” izpildīti 99,74% no visiem 9018 šajā lotē izpildītajiem reisiem. Laika posmā no 1. līdz 17.oktobrim izpildīti 99,86% no kopējā izpildīto reisu skaita. Reisu izpildes nepārtrauktības nodrošināšanai pārvadātājs strādā, lai piesaistītu jaunus autobusu šoferus.

ATD ņēmusi vērā Ogres novada pašvaldības izteiktos iebildumus un priekšlikumus un ieviesusi vairākas izmaiņas maršrutu tīklā “Ogre, Aizkraukle”, pielāgojot tās iedzīvotāju ērtībām. Šīs izmaiņas stājušās spēkā jau oktobrī. Tāpat, lai uzlabotu sabiedriskā transporta pakalpojumu kvalitāti, ATD turpina sadarbību ar pašvaldību un komunicē ar pārvadātāju.

Septembra sākumā ATD veica pārvadātāju aptauju, kas parāda, ka nozarē nodarbināti 1520 autobusu vadītāju un to vidējais vecums ir 56 gadi, tāpat strādā šoferi pensijas vecumā. No 18 aptaujātajiem pārvadātājiem 11 norādījuši, ka saskaras ar autobusu vadītāju trūkumu.

Kopumā šī gada septembrī reģionālajos autobusu pārvadājumos izpildīti 99,6% no 13 1876 reisiem. Savukārt laika posmā no 1.līdz 17.oktobrim reģionālajos autobusu pārvadājumos izpildīti 99,87% no kopumā 73 387 reisiem.

Vienlaikus, lai novērtētu situāciju kopumā un iedzīvotāju apmierinātību ar reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumiem, veikta iedzīvotāju aptauja. Pētījumu centra SKDS aptauja rāda, ka kopumā ar reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumiem ir apmierināti vairāk nekā 80% iedzīvotāju. Visvairāk apmierināto ir Madonas novadā – 90%, kam seko Bauskas novads – 89%, Ādažu novads – 84%, Augšdaugavas novads – 83%, Dienvidkurzemes novads – 82% un Kuldīgas novads – 80%.

Tāpat dati liecina, ka pasažieri visaugstāk novērtē  reģionālā sabiedriskā transporta kvalitāti un komfortu. Visvairāk apmierināto ir Ādažu novadā 97%, Bauskas novadā – 95% un Kuldīgas novadā – 94%. Turklāt Madonas un Ādažu novadu respondenti pauda pārliecību, ka sabiedriskā transporta pakalpojumu kvalitāte novada teritorijā kopumā ir uzlabojusies.

Īstenojot reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu, ATD iepirkumos noteikusi prasības, lai vecie autobusi reģionālajā satiksmē tiktu aizstāti ar mūsdienīgiem un videi draudzīgākiem autobusiem. Tāpat, lai veicinātu pieejamību, autobusi pielāgoti, nodrošinot pakalpojumus cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Vienlaikus turpinās savienotās biļešu sistēmas attīstība, kas dod iespēju iegādāties vienu biļeti braucienam līdz galamērķim ar dažādiem transporta veidiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI