DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
PS "Siltumserviss Rīga"
Elīna Silionova, Kvalitātes kontroles nodaļas pārstāve
07. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

PS “Siltumserviss Rīga” – esam gatavi operatīvai apkures pieslēgšanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā mainīgos laika apstākļus, precīzs datums apkures pieslēgšanai visām daudzdzīvokļu mājām nav plānots, tomēr pēc sadarbības partneru pieprasījuma, PS “Siltumserviss Rīga” ir gatavs sākt savu klientu daudzdzīvokļu ēku pieslēgšanu apkurei. Šobrīd apkure pārsvarā pieslēgta tā saucamo jauno projektu ēkās, kas aprīkotas ar mūsdienīgām apkures sistēmām, ietverot arī individuālu temperatūras regulēšanas funkciju dzīvokļos. Kopumā apkurei pieslēgtas jau vairāk kā 100 daudzdzīvokļu ēkas. PS “Siltumserviss Rīga” un tās biedru klientu daudzdzīvokļu mājas. Savukārt ēkas, kurās ir padomju laikā izbūvētās apkures sistēmas - bez iespējām individuāli regulēt siltumu dzīvokļos - neskaitot atsevišķus izņēmumus, pagaidām nogaida un nesteidzas pieslēgt apkuri, tādejādi šajā ekonomiski sarežģītajā situācijā mēģinot mazināt ar īpašuma lietošanu saistītās izmaksas. Būtiski, ka apkures pieslēgšana tik lielu uzņēmumu klientiem kā SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", aizņem nedēļu, bet visu uzņēmuma klientu ēku apkures sistēmu stabilizācija vēl vidēji divas līdz trīs nedēļas. 

Šī gada septembrī PS “Siltumserviss Rīga” noslēdza līgumu ar lielāko namu pārvaldīšanas uzņēmumu Baltijā SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” par ēku iekšējo siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. Iepirkums bija izsludināts aprīlī un paredz ēku centrālās apkures un karstā ūdens apgādes sistēmu tehnisko apkopi un ārpuskārtas remontu pakalpojumu, kā arī apkures pieslēgšanu un atslēgšanu, apkures un karstā ūdens sistēmu stabilizēšanu.“SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” ir pārvaldnieks vairāk kā 2500 ēku ar centralizētās apkures sistēmu, tāpēc mēs, kā Latvijā lielākais uzņēmums, kas specializējas diennakts siltumapgādes sistēmu tehniskajā apkopē un uzturēšanā, piedalījāmies konkursā. Esam gandarīti, ka iesniedzām kvalitatīvu, ekonomiski pamatotu piedāvājumu šajā starptautiskajā konkursā un ieguvām iespēju sadarboties ar SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”. Šīs apkures sezonas sākuma lielākais izaicinājums būs nodrošināt Ministru kabineta lēmuma izpildi par apkures temperatūras samazināšanu, nodrošinot komfortablu temperatūru visiem daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem, jo vairumā ēku centralizētās siltumapgādes sistēmas nav veidotas ar iespējām veikt individuālus regulējumus visos dzīvokļos,” uzsvēra PS “Siltumserviss Rīga” valdes loceklis Alberts Sūna.SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis norāda: “Lēmums par apkures pieslēgšanu tiks pieņemts balstoties uz ilgtermiņa laika prognozi, lai strauji mazinoties temperatūrai, mūsu klientu dzīvokļos būtu komfortabli apstākļi. Ņemot vērā energoresursu cenas un provizoriskās izmaksas, būtiski ir apkures sezonu sākt tieši tajā brīdī, kad tas atbilst mūsu klientu vairākuma interesēm. Svarīgi nodrošināt ātru saziņu starp dzīvokļu īpašniekiem un PS "Siltumserviss Rīga", lai pēc apkures sezonas sākuma varētu iespējami īsos termiņos veikt apkures sistēmas atgaisošanu un stabilizāciju, nodrošinot visus klientus ar siltumu”.PS “Siltumserviss Rīga” ir izveidota 2017. gadā un apvieno četrus uzņēmumus – SIA “Alpex”, SIA “Adapteris”, SIA “LEP Energy” un SIA “SB”. SIA “Alpex” diennakts siltumapgādes sistēmu tehniskās apkopes un uzturēšanas pakalpojumus sniedz no 2006. gada un apkalpo vairāk kā 1400 daudzīvokļu mājas un komercobjektus. SIA “Adapteris” diennakts siltumapgādes sistēmu tehniskās apkopes un uzturēšanas pakalpojumus sniedz no 2010. gada un apkalpo vairāk kā 1200 daudzīvokļu mājas un komercobjektus.SIA “LEP Energy” dibināts 2016. gadā, apkalpo vairāk kā 1000 daudzīvokļu mājas un komercobjektus.

SIA “SB” ir viens no vadošajiem uzņēmumiem santehnikas un siltumtehnikas tirdzniecībā un uzstādīšanā, dibināts 1991. gadā.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI