DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. septembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ventspils valstspilsētas pašvaldība paraksta sadraudzības līgumu ar Vinnicas pilsētas domi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO no līguma parakstīšanas.

Šodien, 14. septembrī, attālinātā formātā uz tikšanos pulcējās Ventspils valstspilsētas pašvaldības pārstāvji un Vinnicas pilsētas domes pārstāvji. Sarunas mērķis bija pārrunāt abu pilsētu sadarbības virzienus, kā arī parakstīt Sadraudzības līgumu starp Ventspils valstspilsētas pašvaldību un Vinnicas pilsētas domi.

Kā atzina Vinnicas pilsētas mērs Serhijs Morgunovs: “Šajos apstākļos mūsu pilsētai ir svarīgi meklēt partnerus visā pasaulē, kas ar savu pieredzi varēs mums palīdzēt atkopties no kara radītajām sekām un ātrāk iekļauties Eiropas Savienībā. Esam patīkami pārsteigti par to, ko Ventspils kā salīdzinoši maza pilsēta ir sasniegusi rūpniecības sektorā un sporta, kultūras, izglītības un sociālajā jomā. Mēs ceram uz spēcīgu ilgtermiņa sadarbību ar Ventspili!”

Ventspils valstspilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš apstiprināja, ka Ventspils vēlas un ir gatava ilgtermiņa sadarbībai. Ventspilnieki palīdzēs Vinnicai ar savu pieredzi, lai tās pirmie soļi Eiropas Savienībā būtu pēc iespējas veiksmīgāki un pilsētai rezultātus nesošāki. Tāpat Ventspils turpinās sniegt palīdzību ikvienam Ukrainas civiliedzīvotājam, kurš cietis no agresorvalsts iebrukuma. 

Kā primārās sadarbības jomas, sekmējot pieredzes un labās prakses apmaiņu, tika noteiktas:

  • Kultūra un izglītība;
  • Vides un civilā aizsardzība;
  • Uzņēmējdarbības attīstība;
  • Ekonomiskā attīstība;
  • Ilgtspējīga attīstība;
  • Informācijas tehnoloģijas (IT);
  • Atjaunojamā enerģija.

Vinnica ir pilsēta Ukrainas centrālās daļas rietumos, ar kopējo platību 255,45km2 un 388 tūkstošiem iedzīvotāju. Jau septiņus gadus pēc kārtas pilsēta tikusi atzīta par Ukrainas komfortablāko pilsētu. Tajā ir attīstīts spēcīgs industriālais sektors, kurš augstus novērtējumus ieguvis arī dažādos starptautiskos ar investīcijām draudzīgu pilsētu saistītos mērījumos. 81% no ārvalstu tiešajām investīcijām šajā pilsētā ienāk tieši no Eiropas Savienības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI