DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā Vecrīgā aiztur ārvalstu pilsoni

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Attēls no notikuma vietas.

Ceturtdien, 8. septembrī, pulksten 3.25 naktī Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no Videonovērošanas centra, ka Vecrīgā automašīna “Volvo” pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus. Uz notikuma vietu devās tuvākā ekipāža.

Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki pie “Volvo” transportlīdzekļa stūres sastapa ārvalstnieku, kuru uzrunāja un paskaidroja viņam apturēšanas iemeslu.

Pārkāpējs skaidroja, ka devies mājās un šodien nav lietojis alkoholiskos dzērienus.

Policijas darbinieki vīrietim izskaidroja pārkāpuma būtību – kamerās bija redzams, kā automašīnas vadītājs pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, neievērojot divas zīmes. Pārkāpējs iebrauca aiz zīmes “Iebraukt aizliegts” un brauca pa kopīgo gājēju un velosipēdu ceļu, kas nav paredzēts braukšanai ar automašīnu.

Lai pārliecinātos, vai autovadītājs tiešām nav lietojis alkoholu, notikuma vietā ieradās Valsts policijas ekipāža, kas pārņēma turpmāko darbu un veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Autovadītājam pārbaudē uzrādīja aptuveni 1,7 promiles.

Vēlāk noskaidrots, ka autovadītājam ir aizliegums vadīt transportlīdzekli, jo jau iepriekš ticis pieķerts braucam alkohola reibumā.

Ņemot vērā notikuma apstākļus, uzsākti divi administratīvā pārkāpuma procesi par abu ceļa zīmju neievērošanu, piemērojot naudas sodus 55 eiro apmērā.

Savukārt par braukšanu dzērumā bez tiesībām Valsts policijā uzsākts kriminālprocess. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI