DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Eurochambres prezidents tiekas ar Baltijas valstu kameru pārstāvjiem, lai diskutētu par ģeopolitiskajiem un enerģētikas izaicinājumiem Eiropā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas Eurochambres prezidents Luks Frīdens viesojas Latvijā, lai stiprinātu sakarus ar Baltijas valstu tirdzniecības un rūpniecības kamerām, un pārrunātu esošos ģeopolitiskos izaicinājumus Eiropā – Krievijas karu Ukrainā un tā ietekmi uz ekonomiku Eiropā, kā arī energoapgādes drošību Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

Turpinot apmeklēt visas Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas dalībvalstis, Eurochambres prezidents Luks Frīdens (Luc Frieden) viesojas Latvijā, lai stiprinātu sakarus, labāk izprastu situāciju katrā valstī, kamerā un tiktos ar Baltijas valstu tirdzniecības un rūpniecības kameru pārstāvjiem. L. Frīdens tikās arī ar Latvijas Valsts prezidentu Egilu Levitu un Latvijas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, lai iepazīstinātu ar Eurochambres lomu Eiropas biznesa attīstībā un pārrunātu aktuālos ekonomikas un drošības jautājumus Eiropā.

Eurochambres un Baltijas tirdzniecības un rūpniecības kameru tikšanās laikā organizāciju pārstāvji pārrunāja Krievijas karu Ukrainā un ES nostāju pret Krieviju un tās agresiju. Baltijas valstis nosoda karu Ukrainā un atbalsta iespējami stingrākas sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju. Esošā situācija ietekmē arī energoapgādes drošību ES dalībvalstīm, un Eurochambres biedriem ir jārīkojas, lai arī Eiropas biznesa aprindās būtu spēcīga balss par nepieciešamību nodrošināt enerģijas pieejamību, neatbalstot Krievijas karu Ukrainā. Sanāksmes dalībnieki runāja arī par Eurochambres aktivitātēm un ieguvumiem Baltijas valstu tirdzniecības un rūpniecības kamerām, esot par Eurochambres biedriem.

LTRK prezidents Aigars Rostovskis komentē: “Eurochambres prezidenta Luka Frīdena vizīte LTRK ir vēsturiska, jo viņš ir pirmais Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas prezidents, kas pie mums viesojas. Tiekoties ar Valsts prezidentu, Ministru prezidentu un Baltijas valstu tirdzniecības un rūpniecības kamerām paustais vēstījums ir skaidrs – Krievijas agresija ir jāaptur un jāturpina palīdzēt Ukrainai līdz tā uzvarēs karā. Tikšanās laikā notika intensīva domu apmaiņa par daudziem ģeopolitiskiem un biznesa jautājumiem, un ir pilnīgi skaidrs, ka Baltijas kamerām jāturpina cieša, ilgtermiņa sadarbība ar Eurochambres, lai stiprinātu gan katras valsts, gan Eiropas ekonomiku kopumā.”

Igaunijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras ģenerāldirektors Maits Palts sacīja, ka Eurochambres un Baltijas tirdzniecības un rūpniecības kamerām ir iespējas mudināt likumdevējus steidzami risināt tuvojošos enerģētikas krīzes draudus, pirms nāksies sastapties ar iespējamo gāzes normēšanu ziemas mēnešos. “Dabasgāzes deficīts tiek uzskatīts par draudu vispārējai labklājībai, taču lēmumu pieņēmēji vēl nav pilnībā izpratuši situācijas, kad uzņēmumi būtu jāslēdz, patieso nopietnību. Tā kā mūsu valstis saskaras ar vienādiem draudiem, nav īstais laiks katrai valstij vienai pašai pieņemt lēmumus, bet jāstrādā kopā. Tieši tagad liela nozīme ir vienotai Eurochambres nostājai, lai informētu un piedāvātu risinājumus, ko valdības var ieviest, lai bizness turpinātu darboties, būtu nomaksāti nodokļi un cilvēki būtu nodarbināti arī visgrūtākajos laikos,” viņš stāsta.

“Dalība Eurochambres aktivitātēs mums ir svarīgāka nekā jebkad agrāk. Apzinoties visus ģeopolitiskos un ekonomiskos izaicinājumus, ar kuriem mēs šodien saskaramies, mēs pilnībā saprotam, ka labākos rezultātus varam sasniegt tikai mobilizējot kopīgus spēkus Eiropas līmenī, un sadarbība starp uzņēmējiem un valdību ir ļoti svarīga,” saka Lietuvas Tirdzniecības, rūpniecības un amatniecības kameras prezidents Sigitas Gailiunas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI