DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Rietumvalstu uzņēmējiem svarīgi iestāties par demokrātisko vērtību aizsargāšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

5. septembrī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Eiropas Tirdzniecības kameru federācijas “Eurochambres” prezidentu Luku Frīdenu (Luc Frieden), kā arī triju Baltijas valstu Tirdzniecības kameru prezidentiem Aigaru Rostovski, Sigitu Gailunas (Sigitas Gailunas) un Mai Paltsu (Mait Palts), pārrunājot pasaules ģeopolitiskās situācijas iespaidu uz Eiropas ekonomikas īstermiņa un ilgtermiņa plāniem.

“Šajā ģeopolitiskajā situācijā Rietumvalstīs ikvienam iedzīvotājam, tai skaitā uzņēmējam, ir svarīgi apzināties, ka ir jāaizstāv demokrātijas vērtības, ir jāatbalsta Ukraina, lai Krievijas esošajam režīmam nebūtu iespēju iekārot jaunas teritorijas. Tāpat mums jādomā ilgtermiņā – ir jābūt gataviem ieguldīt savu valstu noturībā un aizsardzības spējās, lai atturētu Krieviju no potenciāla uzbrukuma. Tas nozīmē, ka visai Eiropas sabiedrībai kopumā ir jābūt gatavai esošajā ģeopolitiskajā situācijā piemēroties apstākļiem, ja nepieciešams, īstermiņā upurējot daļu peļņas drošības un ilgtermiņa izaugsmes labā,” sarunā atzīmēja Valsts prezidents.

L. Frīdens pauda gandarījumu par iespēju tikties un risināt patiesi eiropeisku sarunu, lai nodotu tālāk citu valstu Eiropas uzņēmējiem Latvijas redzējumu par esošo starptautisko drošības un ekonomisko situāciju.

Abas puses bija vienisprātis, ka situācija enerģētikas jomā ir nopietna, bet, pēc Valsts prezidenta sacītā, tā arī veicina gan Eiropas valstis, gan uzņēmējus ātrāk pārorientēties uz atjaunojamajiem enerģijas resursiem. L. Frīdens atzinīgi novērtēja Baltijas valstu piemēru, samērā ātri meklējot risinājumus “zaļās enerģijas” laukā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI