DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Daugavpilī iedzīvotājiem būs pieejams Latvijas lielajās pilsētās modernākais autobusu parks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pateicoties valsts un pašvaldības sadarbībai un vienotai izpratnei par nepieciešamību attīstīt mūsdienīgu sabiedriskā transporta sistēmu, Daugavpilī iedzīvotājiem būs pieejams Latvijas lielajās pilsētās modernākais autobusu parks, – pēc vizītes Daugavpilī atzīst satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Daugavpilī ar Eiropas Savienības fondu atbalstu AS “Daugavpils Satiksme” autobusu parks ir papildināts ar 20 jauniem videi draudzīgiem “SCANIA” autobusiem, kas darbināmi ar saspiesto dabasgāzi. Tie pilsētas sabiedriskā transporta satiksmē kursē no 1.septembra.

Līdz 2023. gada beigām Daugavpilī plānots iegādāties kopumā 47 videi draudzīgus autobusus.

Ministrs atzīmēja, ka valsts un pašvaldības sadarbība šajā gadījumā būs ar veiksmīgu un taustāmu rezultātu – kad visi jaunie autobusi būs iepirkti, Daugavpils pilsētas autobusu parks būs modernākais valstī.

“Ir gandarījums, ka mums ir vienota izpratne par sabiedriskā transporta nozīmību un nepieciešamību to attīstīt par mūsdienīgu un ērtu alternatīvu privātajiem auto. Ar valsts un Eiropas Savienības atbalstu un šo autoparka nomaiņu tiks panākts, ka Daugavpilī 85% no visa autobusu parka būs pilnīgi jauni, kvalitatīvi autobusi, ērti visām pasažieru grupām. Ceru, ka tas veicinās iedzīvotāju paradumu maiņu un mudinās biežāk izvēlēties sabiedrisko transportu,” pauda T. Linkaits.

Papildus autobusu iegādei ir arī izveidota saspiestās dabasgāzes uzpildes stacija Kārklu ielā 24, kas apkalpos jauno, videi draudzīgo transportu.

Daugavpilī pēdējo gadu laikā ar Eiropas Savienības fondu atbalstu īstenoti vairāki projekti mūsdienīgas sabiedriskā transporta sistēmas attīstībai, tajā skaitā arī pārbūvētas tramvaja līnijas, iegādāti 8 jauni tramvaju vagoni. Līdz nākamā gada beigām plānots izbūvēt vēl vienu jaunu tramvaju līniju.

T. Linkaits jaunā mācību gada sākumā tikās ar Daugavpils Tehnikuma audzēkņiem, kas studē ar transporta jomu saistītās specialitātēs, lai pārrunātu karjeras attīstības iespējas nozarē. Ministrs tehnikuma audzēkņus iepazīstināja ar iespējām strādāt dzelzceļa nozarē – AS “Pasažieru vilciens”, “Latvijas Dzelzceļš” un SIA “LDZ ritošā sastāva serviss” Daugavpilī un ne tikai. “Karjera transporta nozarē sniedz plašas iespējas, un nozares uzņēmumi gaida savās rindās jaunus, kvalificētus un aizrautīgus jomas speciālistus, īpaši aktuāla mūsdienīgi izglītotu kadru piesaiste tuvākajos gados būs dzelzceļa nozarē,” pauda ministrs.

Dzelzceļa jomā jau pašlaik un tuvākajos gados paredzētas ievērojamas investīcijas infrastruktūrā, piemēram, būvējot “Rail Baltica” līniju un modernizējot esošo dzelzceļa sistēmu, gan pasažieru satiksmē izmantojot jaunos elektrovilcienus un ar 2026. gadu arī bateriju vilcienus. “Rail Baltica” izveides kontekstā jau no 2025. gada būs nepieciešami tehniķi infrastruktūras pārvaldībai - sliežu ceļu, elektrifikācijas, signalizācijas un radiosakaru sistēmu ekspluatācijai un apkopei.

Vizītes noslēgumā T. Linkaits par aktualitātēm satiksmes nozarē un karjeras iespējām tajā diskutēja ar jauniešiem no Daugavpils skolēnu parlamenta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI