DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Valsts robežsardzes koledžā ieradās topošie robežsargi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Šonedēļ Valsts robežsardzes koledžā ieradās 59 topošie robežsargi. Turpmākajās nedēļās viņi apgūs sagatavošanas kursa programmu, kura kadetus – kandidātus sagatavo mācībām profesionālās tālākizglītības programmā „Robežapsardze”. Sagatavošanas kursa programma ir izstrādāta ar mērķi veicināt izpratni par Valsts robežsardzes struktūru un darbību, dienestu reglamentējošo normatīvo aktu prasībām, attīstot vispārējo fizisko sagatavotību, kā arī prasmes ierindas paņēmienu izpildē un šaujamieroču pielietošanā. Citiem vārdiem sākot, tā ir iespēja četru nedēļu laikā iepazīties ar robežsarga profesiju un saprast vai izdarīta pareizā izvēle un dienests robežsardzē iet pie sirds.

Robežsargu sagatavošanas kursa programmas apguves noslēgumā kadeti – kandidāti kārto pārbaudījumus piecos priekšmetos: “Robežsardzes dienests un taktika”, “Ieroču un šaušanas mācība”, “Fiziskā sagatavošana”, “Ierindas mācība” un “Dienesta reglamenti”. Pamatojoties uz pārbaudījumu un pārrunu rezultātiem, uzņemšanas komisija atlasa kandidātus mācībām profesionālās tālākizglītības programmā „Robežapsardze”, ar kuriem š.g. 19.septembrī tiks noslēgti līgumi par mācībām Valsts robežsardzes koledžā.

Profesionālās tālākizglītības programma „Robežapsardze” sagatavo Valsts robežsardzes inspektorus dienestam uz valsts robežas, t.i. par budžeta līdzekļiem viena gada laikā var apgūt robežsarga profesiju. Pēc mācību programmas sekmīgas apguves tiek izsniegta profesionālās kvalifikācijas apliecība - 3.profesionālās kvalifikācijas līmenis un nodrošināta dienesta vieta Valsts robežsardzē.

Informācija par mācību iespējām Valsts robežsardzes koledžā atrodama mūsu tīmekļvietnē www.vrk.rs.gov.lv vai https://ej.uz/maciesvrk.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI