DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. augustā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības inspekcija atļauj peldēties Siguldas un Kovšu ezera peldvietās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Gaujas upes peldvietā Siguldā peldūdens analīžu rezultāti atbilst normai un ūdens kvalitāte ir laba. Mikrobioloģiskā piesārņojuma epizode ir beigusies, un ar šodienu, 10. augustu, peldvietā atļauts peldēties.  Veselības inspekcijas speciālisti šonedēļ ūdens paraugus Gaujā ņēma atkārtoti, pēc tam, kad 4. augustā ūdens kvalitātes dēļ inspekcija noteica aizliegumu peldēties šajā peldvietā.

Pēc atkārtotajām analīzēm, peldūdens kvalitāte ir laba arī Kovšu ezera peldvietā Rēzeknē. Arī šajā vietā no šodienas inspekcija atļauj peldēties.

Kā jau tika ziņots, inspekcijas speciālisti 1.- 2. augustā ņēma ūdens paraugus mikrobioloģiskiem izmeklējumiem oficiālajās peldvietās.

Veselības inspekcija aktīvajā peldsezonā veic visu 58 oficiālo iekšzemes un jūras peldvietu pastiprinātu uzraudzību. Laboratorijā tiek noteikti mikrobioloģiskie rādītāji: fekālā piesārņojuma indikatori zarnu nūjiņas (E.coli) un zarnu enterokoki, savukārt vizuāli, ūdens paraugu ņemšanas laikā tiek novērtēta ūdens krāsa, pievērsta īpaša uzmanība peldošiem atkritumiem un naftas produktiem ūdenī un zilaļģu savairošanās procesam.

Aktuālajai peldūdens kvalitātei var sekot līdzi Veselības inspekcijas tīmekļvietnē

https://www.vi.gov.lv/lv/peldvietu-udens-kvalitate

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI