DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Salacgrīvā tiks atklāta vides izstāde “Ar vienu vilcienu rītdienā”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits un Limbažu novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs trešdien, 3. augustā, plkst. 15:00 atklās ceļojošo vides izstādi “Ar vienu vilcienu rītdienā” un tiksies ar iedzīvotājiem Salacgrīvā.

Limbažu novada iedzīvotāji aicināti uz tikšanos ar satiksmes ministru un “Rail Baltica” projekta ieviesējiem Latvijā – “RB Rail” AS un SIA “Eiropas Dzelzceļa līnijas” pārstāvjiem – par jaunās dzelzceļa līnijas projektēšanas gaitu, pārrobežu reģionāliem pārvadājumiem, Skultes infrastruktūras apkopes punktu un novadā plānotām reģionālām dzelzceļa stacijām, kā arī citiem interesējošiem tematiem.

Iedzīvotāji jautājumus var iesūtīt arī iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi: info@railbaltica.org.

Izstādes atklāšana un tai sekojošā tikšanas ar iedzīvotājiem plānota no plkst. 15.00 līdz plkst.16.30 Bocmaņa laukumā, Salacgrīvā.

Informācija par izstādi:

Izstāde “Ar vienu vilcienu rītdienā” radīta ar mērķi plašāk iepazīstināt iedzīvotājus ar topošo Rail Baltica dzelzceļa līniju – staciju atrašanās vietām, ātrvilciena izskatu un to, cik ātri ar jaunajiem vilcieniem varēs pārvietoties ikdienas braucienos pa Latviju vai ceļojot uz Eiropu.

Salacgrīvā izstāde būs aplūkojama līdz 17. augustam. Pēc tam  izstāde ceļos uz Ķekavu, kā arī citām novadu pašvaldībām, ko šķērsos topošā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa līnija. Izstādes ceļojums pa novadu pašvaldībām Latvijā turpināsies līdz oktobra beigām. Noslēgumā izstāde tiks nodota Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejam, turpmākai ekspozīcijai muzeja āra teritorijā.

Izstāde tapusi ar Eiropas Savienības Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta atbalstu un sadarbībā ar novadu pašvaldībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI