DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Sabiedriskā transporta organizēšanā iespējama ciešāka sadarbība ar pašvaldībām

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai sabiedriskā transporta pakalpojumi, maršrutu un reisu plānojums vēl vairāk atbilstu iedzīvotāju interesēm un pasažieru plūsmai, tā organizēšanā iespējams ciešāk sadarboties ar pašvaldībām – tā otrdien, 19. jūlijā, vizītes laikā Jēkabpilī un Preiļos atzina satiksmes ministrs Tāli Linkaits.

Ministrs vizītes laikā tikās ar Jēkabpils un Preiļu novada domes vadību, kā arī Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem, lai pārrunātu izmaiņas sabiedriskā transporta organizēšanā reģionā un pieredzi ar jauna pārvadātāja – SIA “Tukuma auto” darba uzsākšanu.

Šajā reģionā pakalpojumu sniedzēju maiņa noritēja plūdeni un netika atcelts neviens reiss. Diskutējot par maršrutu tīkla izmaiņām, ministrs atzina, ka trīs gadu laikā kopš lēmuma pieņemšanas par jaunu maršruta tīklu situācija un pasažieru plūsma var būt izmainījusies. Tādā gadījumā pašvaldība ar priekšlikumiem var vērsties Autotransporta direkcijā.

T. Linkaits arī atzina, ka Autotransporta direkcijai nepieciešams uzlabot komunikāciju gan ar pasažieriem, gan pašvaldībām, lai ikvienam būtu pieejama skaidra un saprotama informācija par reisiem, to izpildes laikiem un izmaiņām.

Ministrs vizītes laikā apmeklēja arī Jēkabpils autoostu, kur tikās ar SIA “Tukuma auto” vadību un iepazinās ar uzņēmuma jauno autoparku – pasažieru ērtībām un mūsdienīga pakalpojuma nodrošināšanai SIA “Tukuma auto” iegādājās 64 dažādas ietilpības IVECO markas autobusus, kā arī autobusu parku papildināja ar 7 elektroautobusiem un 8 autobusiem, kas izmanto CNG, tādējādi nodrošinot ekoloģiski tīru transportu.

Ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem ministrs pārrunāja gan jautājumu par vietējo ceļu nodošanu pašvaldībām, gan arī aktualitātes ceļu būvdarbos. Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes vadītājs, Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs izteica atzinību, ka šosezon darbi visos svarīgākajos objektos turpinās un ceļi Latgalē daudzviet tiek atjaunoti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI