DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Latvija pirmā ar Ukrainu sāk darbu pie divpusējā nolīguma par agresorvalsts Krievijas aktīvu konfiskāciju ārvalstīs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns vienojies ar Ukrainas tieslietu ministru Denisu Maļusku par nekavējošu divpusējā starpvalstu nolīguma sagatavošanu ar mērķi konfiscēt Krievijas kara noziedznieku īpašumus un iegūtos līdzekļus nodot Ukrainas atjaunošanai. Pasaulē tas būs pirmais līgums ar šādu mērķi un kalpos par paraugu citām valstīm.

J.Bordāns uzsver: “Mēs demonstrēsim iespēju un precedentu, kā strādā divpusējie līgumi starp Eiropas Savienības dalībvalsti un Ukrainu, lai Eiropas un pasaules valstis varētu tam sekot – noslēdzot savus divpusējos līgumus ar Ukrainu vai pievienojoties mūsējam. Mērķis mums ir viens – radīt un ieviest praksē juridiskos instrumentus, kā iesaldētos vairākus simtus miljardus eiro vērtos līdzekļus atsavināt Krievijai un nodot Ukrainai tās cīņā par brīvību un tās atjaunošanai.”

Jau ziņots, ka Ukrainas tieslietu ministrs pēc J.Bordāna uzaicinājuma ieradies Latvijā, lai piedalītos pirmajā Rīgas Tieslietu līderu forumā, kurā kopā pulcējušies akadēmiskie spēki, lēmumu pieņēmēji un tiesību piemērotāji. Viens no centrālajiem foruma jautājumiem – kas ir jādara, lai atjaunotu starptautisko tiesisko kārtību Krievijas uzsāktā kara Ukrainā kontekstā.

Vizītes laikā D.Maļuska tiksies arī ar Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras pārstāvjiem, kā arī Saeimas Juridiskās komisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju vadītājiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI