DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar dzēsti divi plaši ugunsgrēki dzīvojamās mājās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11.jūlija plkst. 6.30 līdz 12.jūlijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 53 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 21.37 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Maskavas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī uz plīts dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,05m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 10 cilvēki. Plkst. 22.31 darbi notikuma vietā noslēgušies.

Bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts katliņš vai panna var ātri piedegt, sākumā radot spēcīgu sadūmojumu, bet tālāk karstuma ietekmē, aizdedzinot sadzīve priekšmetus un virtuves mēbeles. Savlaicīgi nepamanot ugunsgrēka izcelšanos, liesmas pārņems virtuvi un visu mājokli. VUGD atgādina, neatstājiet bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts gatavojamies ēdienu!

Plkst. 17.45 saņemts izsaukums uz Talsu novada Laucienes pagastu, kur deg dzīvojamā māja. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja 200m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Plkst. 21.01 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 12.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Augšdaugavas novada Demenes pagastu, kur deg vienstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu 150m2 platībā. Plkst. 15.34 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts un dzēšanas darbos piedalījās arī Demenes brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Vakar plkst. 10.58 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novada Rendas pagastu, kur ar atklātu liesmu pilnā platībā dega kūts 200m2 un šķūnis 300m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāt 15m attālumā esošo dzīvojamo māju un astoņus metrus attālumā stāvošas divas automašīnas. Plkst. 16.17 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīrs, kafijas automāts, sausā zāle, elektrolīnijas balsts, vieglā automašīna, kravas automašīna un četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI