DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūlijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Vakar dzēsts ugunsgrēks dzīvojamā mājā Mārupē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6.jūlija plkst. 6.30 līdz 7.jūlijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 23.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas pagrabstāvā deg pirts telpa 4m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējas divi cilvēki. Plkst. 1.20 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 15.35 VUGD saņēma izsaukumu Ozolzīļu ielā Mārupē, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu dvīņu mājas fasāde 90m2, jumts 150m2, pirmais stāvs 90m2, otrais stāvs 100m2 un tās terase 30m2 platībā. Kopējā degšanas platība bija 460m2 platībā un plkst. 19.36 izdevās šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku likvidēt.

Plkst. 18.10 VUGD saņēma informāciju, ka Cēsu novada Stalbes pagastā cilvēks ir apmaldījies mežā un nevar atrast izeju no tā. Sazinoties ar cilvēku telefoniski, kā arī ieslēdzot autocisternas skaņas signālu, lai norādītu izeju, cilvēks iznāca no meža.

Vakar VUGD saņēma izsaukumus par sprādzienam līdzīgiem trokšņiem Stendē. Apsekojot iespējamo teritoriju, sazinoties arī ar kolēģiem no Valsts policijas, iespējamo sprādziena vietu nekonstatēja. Vēlāk Aizsardzības ministrija norādīja, ka, visticamāk, troksnis bija radies no sabiedroto spēku lidmašīnas, kas veica treniņlidojumu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrolīniju vadi, koka skaidu putekļi ventilācijas sistēmā, vieglā automašīna, pirts un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI