DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Uzņēmēji un pētnieki aicināti piedalīties seminārā par Eiropas Aizsardzības fonda finansējuma piesaisti

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizsardzības ministrija aicina uzņēmējus un pētniekus tiešsaistē piedalīties Eiropas Komisijas organizētajā seminārā par Eiropas Aizsardzības fonda finansējuma piesaisti, kas norisināsies 30. jūnijā un 1. jūlijā.

30. jūnijā Eiropas Komisijas Aizsardzības industrijas un kosmosa ģenerāldirektorāts iepazīstinās ar Eiropas Aizsardzības fonda 2022. gada projektu konkursiem un projektu iesniegšanas nosacījumiem, savukārt 1. jūlijā būs iespēja apzināt iespējamos sadarbības partnerus dalībai Eiropas Aizsardzības fonda projektos.

Interesenti aicināti pieteikt dalību seminārā par Eiropas Aizsardzības fonda finansējuma piesaistes iespējām līdz 27. jūnijam, aizpildot reģistrācijas anketu šeit.

Saskaņā ar Eiropas Aizsardzības fonda nosacījumiem fonda atbalstam var pieteikties industrijas izveidots konsorcijs, kurā pārstāvēti vismaz triju dalībvalstu uzņēmumi vai pētniecības iestādes.

Laika posmā no 2021. līdz 2027. gadam Eiropas Aizsardzības fonds kopumā nodrošinās 8 miljardus eiro aizsardzības nozares pētniecības un attīstības projektiem tādās jomās kā sauszemes, jūras, gaisa telpas un kosmosa aizsardzība, kiberdrošība, informācijas vides drošība, enerģētika, aizsardzība pret ķīmisko, bioloģisko, radioloģisko un kodolapdraudējumu.

Eiropas Aizsardzības fondu kā finansiālu atbalstu pētniecībai un aizsardzības industrijai Eiropas Komisija izveidoja, lai Eiropas Savienības dalībvalstis varētu atbilstoši reaģēt uz drošības izaicinājumiem un attīstīt inovatīvu, konkurētspējīgu un efektīvu aizsardzības industriju. 

Papildu informācija par Eiropas Aizsardzības fonda iespējām pieejama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI