DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks: NATO ir jāpalielina klātbūtne Latvijā, pārejot no atturēšanas uz aizsardzības principu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šonedēļ aizsardzības ministrs Artis Pabriks NATO ministru sanāksmes laikā un tiekoties ar sabiedroto valstu aizsardzības ministriem aicināja  NATO palielināt militāro klātbūtni Latvijā.

A. Pabriks, skaidrojot  Latvijas apsvērumus, uzsvēra, ka: “Ir būtiski, ka varam aizsargāt savas valsts un Baltijas reģiona teritoriju no pirmā metra, atsaucoties uz  ASV prezidenta Džo Baidena teikto. “Tāpēc Latvija no savas puses darīs visu iespējamo, lai panāktu atbalstu lielākai sabiedroto spēku klātbūtnei Baltijas valstīs, katrā no tām nodrošinot vismaz brigādes lieluma spēkus līdzšinējā bataljona vietā. Esam gatavi veidot jaunu poligonu tieši sabiedroto spēku izvietošanai, lai nodrošinātu visas iespējas kopīgām mācībām un spēju celšanai, kā arī strādājam pie iespējām palielināt militāri apmācītu Latvijas iedzīvotāju skaitu.”

“Krievijas nepamatotais uzbrukums Ukrainai ir mainījis drošības situāciju mūsu reģionā, tāpēc NATO ir jāpāriet no atturēšanas uz aizsardzības politiku Baltijā ar ļoti praktisku klātbūtni,” Latvijas redzējumu par drošības situāciju un piedāvāto risinājumu sabiedroto valstu ministriem skaidro A. Pabriks.

Aizsardzības ministrs atsevišķi tikās ar ASV, Kanādas, Dānijas, Turcijas un Albānijas aizsardzības ministriem, lai skaidrotu Latvijas nostāju un aicinātu samitā Madridē vienoties par praktisku klātbūtnes palielināšanu Baltijas valstīs.

Jau ziņots, no 15. līdz 16. jūnijam aizsardzības ministrs A. Pabriks piedalījās NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē. Savukārt no 28. līdz 30. jūnijam aizsardzības ministrs piedalīsies NATO samitā Madridē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI