DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Ukrainas iedzīvotāji, kuri reģistrējušies Rīgas atbalsta centrā, var saņemt 100% braukšanas maksas atvieglojumu galvaspilsētas sabiedriskajā transportā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No piektdienas, 17. jūnija, braukšanas maksas atvieglojumu 100% apmērā “Rīgas satiksmes” autobusos, trolejbusos un tramvajos var saņemt Ukrainas civiliedzīvotāji, kuri reģistrējušies Rīgas atbalsta centrā Ukrainas civiliedzīvotājiem. Lai saņemtu piešķirto atlaidi, jādodas uz kādu no “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centriem - Kaļķu ielā 1, Kurzemes prospektā 137, Prāgas ielā 1, Spīķeru ielā 1, kā arī Brīvības ielā 49/53. Noteiktais braukšanas maksas atvieglojums būs spēkā līdz 2022. gada 31. decembrim.

Dodoties uz “Rīgas satiksmes” klientu centru, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments un apliecinājums par personas koda piešķiršanu. Braukšanas maksas atlaide tiks piesaistīta personalizētajam e-talonam, tāpēc, noformējot atlaidi, līdzi jāņem iepriekš izsniegtais e-talons (personalizētais e-talons, Rīdzinieka karte). Tiem klientiem, kuriem līdz šim nav noformēts e-talons, to varēs noformēt uzreiz vizītes laikā.

Bērniem no Ukrainas, kuri jau noformējuši un saņēmuši savu Skolēna karti, nekur nav jādodas un viņi var turpināt sabiedrisko transportu izmantot ar 100% atlaidi.

Lai arī braukšanas maksas atvieglojums Ukrainas civiliedzīvotājiem piemērots 100% apmērā, atgādinām, ka iekāpjot Rīgas sabiedriskajā transportā – autobusā, trolejbusā vai tramvajā, – izsniegtais e-talons jāpietuvina elektroniskajam kartes lasītājam un jāveic brauciena reģistrācija. Zaļais signāls reģistratorā apliecina, ka reģistrācija ir notikusi veiksmīga. Savukārt biļešu kontroles brīdī reģistrētais e-talons ir jāuzrāda biļešu kontroles darbiniekam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI