DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem aizritējusi otrā darba birža

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Ceturtdien, 9. jūnijā, no plkst.12.00 līdz 15.00 Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem Kaļķu ielā 1 notika otrā darba birža, kuru apmeklēja vairāk nekā 500 darba meklētāju. Ap 700 vakanču Ukrainas civiliedzīvotājiem piedāvāja 13 uzņēmumi.

Ar saviem darba piedāvājumiem iepazīstināja SIA “Rimi Latvija”, SIA “Euro Live Technologies”, SIA “Maxima Latvija”, SIA “Mega RP”, SIA “Verģi,”, SIA “Cita Lieta”, “Hagberg”, A/S “Pasažieru vilciens”, A/S “Amber Latvijas balzams”, SIA “Mille Logistics” un SIA “Lubeco”, SIA “Industrial Business Management” un pašvaldības SIA “Rīgas 1. slimnīca”. Piedāvājumā bija darbs gan pārtikas, gan kosmētikas ražošanā, teritoriju un telpu uzkopšanā, transporta un loģistikas nozarē, kā arī sezonālais darbs vasarā. Par darba tiesībām, darba līgumiem un citiem nodarbinātības jautājumiem apmeklētājus konsultēja Nodarbinātības valsts aģentūra.

Precīzu cilvēku skaitu, kuri uzsāks darbu pēc otrās darba biržas, nosaukt nav iespējams, jo uzņēmumi ar potenciālajiem darbiniekiem vēl turpinās pārrunas. Pēc kopējām darba devēju aplēsēm pārrunas tiks turpinātas ar vairāk nekā 150 ukraiņiem. Visvairāk potenciālo darbinieku biržas laikā atrada SIA “Euro Live Technologies”, kam varētu būt izdevies aizpildīt 60 no 200 piedāvātajām vakancēm. SIA “Rimi Latvija”, kas arī piedāvāja 200 darba vietu, pārrunas turpinās ar 40 pretendentiem.

Darba biržā vairākiem uzņēmumiem izdevās atrast darbiniekus arī vakancēm, kuras grūti aizpildīt, jo speciālistu Latvijā trūkst, piemēram, Rīgas 1. slimnīca pieņems darbā vairākas medmāsas un ārstus-speciālistus, savukārt SIA “Cita Lieta”, kas ražo kosmētiku, izdevās atrast trīs pretendentus ražošanas vadītāja amatam, kā arī ražošanas speciālistus-ķīmiķus. Tāpat A/S “Pasažieru vilciens” turpinās pārrunas ar trīs pretendentiem uz vilciena konduktora darbu.

Atsevišķi biržas apmeklētāji jau rīt varēs ierasties darbā SIA “Lubeco”, kas piedāvāja sezonālo darbu lauksaimniecībā, un SIA “Mega RP”, kas darbojas automašīnu remonta jomā. Visi darba devēji izrādīja interesi piedalīties arī turpmākajās darba biržās.

Nākamā darba birža notiks jau 16. jūnijā, bet paredzēts, ka šādi pasākumi notiks arī turpmāk. Uzņēmēji, kuri ir gatavi piedāvāt darbu Ukrainas civiliedzīvotājiem, aicināti aizpildīt anketu par piedāvātajām vakancēm. Anketa pieejama šeit: https://bit.ly/3NlvYTl.

Papildu informāciju var saņemt pie Rīgas atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem projektu koordinatores Rūtas Rutkas e-pasts ruta.rutka@riga.lv, tālrunis +371 26171368.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI