DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Jaunā veidā organizēts ārstniecības pakalpojums Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra struktūrvienībā Tvaika ielā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Īstenojot plānu par mūsdienīgas psihiatriskās palīdzības pieejamības paplašināšanu Covid-19 radīto seku mazināšanai, jūnijā valsts kapitālsabiedrības “Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs”(RPNC) struktūrvienībā Tvaika ielā 2 uzsāk jaunā veidā organizētu ārstniecības pakalpojumu – Neirotisko traucējumu ārstniecības programmu.

Sandra Pūce, valdes priekšsēdētāja: “Jaunā programma Tvaika ielas struktūrvienībā ietver koordinētu 3 soļu palīdzību: ambulatoro, dienas stacionāra, kuru ceram atvērt gada nogalē, un neirotisko pacientu stacionāro palīdzību, kuru uzsākam izveidotajā Neirožu nodaļā jeb 13. nodaļā. Jauno programmu uzsākam, lai apmierinātu ievērojami pieaugušo pieprasījumu pēc paaugstināta stresa izraisītu problēmu, miega traucējumu, depresiju, adaptācijas un citu ar neirotiskiem traucējumiem saistītu psihiskās veselības problēmu ārstēšanas.”

Neirotisko traucējumu ārstniecības programmas svarīga sastāvdaļa ir aktīva multidisciplinārās komandas, kuras darbu vada ārsts, iesaiste ārstniecības procesā, kas sekmēs pozitīvu ārstniecības rezultātu. Multidisciplinārajā komandā ietilpst plašs speciālistu loks - klīniskais psihologs, mākslas, kustību un dejas terapeiti, fizioterapeiti, ergoterapeiti un citi speciālisti. Multidisciplinārās komandas speciālisti Tvaika ielas struktūrvienībā strādās jaunbūvētā moduļu mājā, kurā iekārtota mūsdienīga ārstniecības vide.

Irina Barsova, Neirožu nodaļas vadītāja: “Mūsu Neirožu nodaļa strādās ciešā sadarbībā ar multidisciplinārās komandas speciālistiem. Rūpēsimies, lai vismaz puse no dienas mūsu pacientiem būtu aizņemta ar dažāda veida rehabilitācijas nodarbībām. Gatavojamies arī tam, ka šie pacienti prasīs vairāk uzmanības, pacietības un katram individuāli veltīta laika.”

Tvaika ielas ambulatoro un stacionāra pacientu plūsmas organizēšana atbilstoši psihiskās veselības problēmu smagumam ir svarīgs solis pacientu plūsmas mūsdienīgas loģistikas veidošanā vairākos līmeņos, lai nodrošinātu labāku ārstniecības pakalpojumu pieejamību, samazinātu garās rindas uz Neirotisko traucējumu ārstniecības programmām RPNC ambulatorajos centros “Veldre” un “Pārdaugava” un paplašinātu savlaicīgākas ārstēšanās iespējas.

Lai saņemtu psihiatrisko palīdzību Neirotisko traucējumu ārstniecības programmas ietvaros Tvaika ielā 2, savs pieteikums jāreģistrē, zvanot 13. nodaļas virsmāsai pa tālruni: 67080187. Vēlams līdzi paņemt ģimenes ārsta vai ārsta - speciālista norīkojumu.

Papildus informācija: Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs ir Baltijā senākā un šodien Latvijā lielākā psihiatriskās un narkoloģiskās ārstniecības iestāde, atvērta 1824. gadā. 2021. gadā tā apkalpoja vairāk nekā 92000  ambulatoro un turpat 6000 stacionāra pacientu.    

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI