DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima galīgajā lasījumā lems par attālinātā darba vīzu ieviešanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 2.jūnijā, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Imigrācijas likumā. Tie paredz ieviest attālinātā darba vīzas, lai veicinātu augstas kvalifikācijas personu ieceļošanu Latvijā.

Tāpat galīgajā lasījumā plānots lemt par Civilās savienības likuma projektu. Tā mērķis ir nodrošināt personu, kuras noslēdz civilo savienību, personisko un mantisko tiesību aizsardzību, un tas paredz arī civilās savienības noslēgšanas un izbeigšanas kārtību.

Galīgajā lasījumā Saeima rīt skatīs arī jaunu Elektronisko sakaru likuma projektu, lai pilnībā pārņemtu Eiropas Elektronisko sakaru kodeksa normas.

Vēl trešajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem Civillikumā. Tie paredz noteikt, ka par vardarbīgiem nodarījumiem sodīta persona nevarēs kļūt par aizbildni, kamēr sodāmība būs spēkā.

Otrajā lasījumā deputātiem rīt būs jālemj par likumprojektu, ar kuru plānots paplašināt par noziedzīgiem nodarījumiem sodītu personu iespējas pieteikties Zemessardzē. Tāpat otrajā lasījumā plānots skatīt grozījumus Darba likumā, kas cita starpā paredz ieviest aprūpētāja atvaļinājumu.

Saeima pirmajā lasījumā lems par grozījumiem Azartspēļu un izložu likumā, kas paredz ierobežot šo spēļu pieejamību.

Vēl pirmajā lasījumā plānots lemt par grozījumiem Jaunatnes likumā. Ar tiem cita starpā paredzēts līdz 30 gadiem pagarināt vecumu, līdz kuram persona uzskatāma par jaunieti.

Saeimai rīt būs jālemj arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās, tostarp par grozījumiem likumā “Par valsts pensijām”, kas paredz šī gada valsts pensijas indeksēt vienu mēnesi agrāk - 1.septembrī.

Parlamentam ziņojumu par Valsts kontroles darba rezultātiem 2021.gadā sniegs Latvijas Republikas valsts kontrolieris.

Sēdes darba kārtībā iesniegtas vairākas izmaiņas, tostarp lūgts iekļaut likumprojektu par atbalsta pasākumiem uzņēmējiem, kurus skārušas pret Ukrainu vērstās Krievijas militārās agresijas dēļ piemēroto sankciju un pretpasākumu izraisītās ekonomiskās sekas.

Tāpat sēdes darba kārtību lūgts papildināt ar lēmuma projektu par 13.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku Normundam Dzintaram, kā arī lēmuma projektu par piekrišanu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret deputātu Mārtiņu Bondaru.

Pēc sēdes beigām plānots skatīt 26.maija sēdes darba kārtību. Sēdē plānots otrajā lasījumā lemt par grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā, ar kuriem iecerēts paātrināt atjaunojamo energoresursu straujāku ieviešanu elektroenerģijas ražošanā, tostarp veicināt vēja parku attīstību.

Tāpat otrajā lasījumā plānots skatīt grozījumus Enerģētikas likumā, kas paredz izveidot izcelsmes apliecinājumu izsniegšanas, aprites un kontroles sistēmu no atjaunojamiem energoresursiem iegūtai gāzei.

Pēc 26.maija sēdes beigām deputāti turpinās skatīt 19.maija sēdes darba kārtību, kā arī 12.maija sēdes darba kārtību, kurā plānots konceptuāli lemt par grozījumiem Politisko partiju likumā. Tie paredz likumā nostiprināt aizliegumu partijām savā darbībā publiski slavināt, noliegt vai attaisnot genocīdu, noziegumus pret cilvēci, mieru, kā arī kara noziegumus.

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI