DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM: Apstiprināti 54 pašvaldību investīciju projekti mērķdotāciju saņemšanai 37 milj. eiro apjomā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 31. maijā, Ministru kabinets apstiprinājis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) virzīto rīkojumu par pašvaldību augstas gatavības mērķdotāciju investīciju projektiem; valsts budžeta finansējumu mērķdotācijai saņems 54 projekti 37 137 265 eiro apmērā. 

Lai pašvaldības varētu pieteikt investīciju projektus, tiem bija jāatbilst vienam no noteiktajiem mērķiem: pašvaldības uzņēmējdarbības atbalstam vai pakalpojumu infrastruktūras attīstībai, uzlabojot pakalpojumu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem, un valsts budžeta finansējums ir ne mazāk kā 100 000 eiro un ne vairāk kā 2 000 000 eiro vienam investīciju projektam. Savukārt otrs definētais mērķis ir to investīciju projektu papildināšana, kas tiek īstenoti ārpus Rīgas valstspilsētas pašvaldības un ir atbalstīti ar Ministru kabineta 2021. gada 2. jūnija rīkojumu Nr. 390 “Par atbalstītajiem augstas gatavības pašvaldību investīciju projektiem Covid-19 krīzes pārvarēšanai un ekonomikas atlabšanai, kuriem piešķirams valsts budžeta finansējums”.  

No iesniegtajiem pašvaldību investīciju projektu pieteikumiem valsts budžeta mērķdotācijas saņemšanai ir izvirzīti 48 investīciju projekti pirmā mērķa ietvaros un seši investīciju projekti otra mērķa ietvaros. Kopumā atbalstīti 54 investīciju projekti par kopējo finansējumu 52 393 305,71 eiro, no kā valsts mērķdotācija ir 37 137 265 eiro. Šis finansējums attiecas uz šajā gadā atbalstīto pašvaldību projektu īstenošanu 2022. un 2023. gadā. 

Iecerētie pašvaldību projekti spēs nodrošināt un uzlabot pašvaldību sniegto pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem. Finansējums veicinās pakalpojumus tādās pamatdarbības jomās kā sociālā un veselības aprūpe, komunālie pakalpojumi, atbalsts kvalitatīvu apstākļu radīšanai izglītības procesa nodrošināšanai t.sk. sportam, ceļu infrastruktūra. Paplašināt sniedzamo pakalpojumu klāsts, lai dažādotu brīvā laika pavadīšanas iespējas, uzlabotu kultūras dzīves piedāvājumu un tūrisma iespējas pašvaldībās. 

Projektus vērtēja starpministriju komisija, tās sastāvā bija pārstāvji no VARAM, Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Satiksmes ministrijas, kā arī Zemkopības ministrijas. 

VARAM turpinās sniegt atbalstu pašvaldībām arī turpmāk, lai kopumā sekmētu administratīvi teritoriālās reformas mērķu sasniegšanu un uzlabotu pakalpojumu pieejamību un kvalitāti iedzīvotājiem. 

Ar MK atbalstīto projektu sarakstu var iepazīties šeit

2021.gadā augstas gatavības investīciju programmā tika atbalstīti 43 investīciju projekti, realizēti darbi par 27. milj. eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI