DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība
1
1

Aizsardzības ministrs uzrunā Ārvalstu investoru padomes biedrus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 30. maijā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, piedalījās biedrības “Ārvalstu investoru padome Latvijā” biedru sapulcē, kur sniedza informāciju par Latvijas aizsardzības nozares aktualitātēm.

Viena no būtiskākajām sarunas tēmām bija par aizsardzības industrijas attīstību sadarbībā ar Aizsardzības ministriju.

“Mērķtiecīgas Aizsardzības ministrijas politikas rezultātā Latvijas aizsardzības nozare pēdējo gadu laikā ir ievērojami augusi. Aizsardzības ministrija ir veikusi vairākus atbalsta pasākumus un strādājusi, lai veidotu stabilas un produktīvas attiecības ar Latvijas rūpniecību gan uzņēmēju, gan pētniecības līmenī, uzlabojot piegādes drošību un veicinot valsts ekonomisko izaugsmi. Mēs esam izveidojuši stratēģiskās partnerības ar nacionālajiem uzņēmumiem, piemēram, munīcijas, bezpilota lidaparātu, militāro formas tērpu, individuālā ekipējuma un sausās pārtikas uzturdevu ražošanā,” sanāksmē norādīja A. Pabriks.

Tāpat Aizsardzības ministrija turpina īstenot grantu programmu, kur saskaņā ar Valsts aizsardzības koncepciju prioritārās jomas ir bezpilota sistēmas, elektroniskā karadarbība un bruņojums. Savukārt, veicinot savstarpējo sadarbību, tehnoloģiju pārnesi un inovatīvu risinājumu un produktu izstrādi, tiek turpināta arī Aizsardzības inovāciju pētījumu programma un maģistra darbu stipendiju programma, bet sadarbībā ar Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federāciju ik gadu tiek organizētas Industriju dienas.

Sanāksmes laikā ministrs informēja klātesošos arī par galvenajām Latvijas partnervalstīm aizsardzības jomā.

“Protams, ka tuvākie Latvijas sabiedrotie ir Lietuva un Igaunija, ar kuriem mums ir kopīgi reģionālie izaicinājumi, savukārt ASV ir mūsu galvenais sabiedrotais un stratēģiskais partneris. Tāpat ir izveidojusies lieliska sadarbība ar Dāniju, kuras karavīri pilda dienesta pienākumus Ādažu bāzē izvietotajā NATO Daudznacionālajā divīzijas štābā “Ziemeļi”, bet Kanāda šobrīd vada Latvijā izvietoto NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu, kas apvieno 10 valstis. Latvijai arīdzan ir ļoti laba sadarbība ar Apvienoto Karalisti, Poliju, Ukrainu, Zviedriju, Somiju un citām līdzīgi domājošām valstīm. Arī Turciju mēs saredzam kā nozīmīgu sadarbības partneri aizsardzības jomā,” pauda A. Pabriks.

Tāpat ar Ārvalstu investoru padomes biedriem tika diskutēts par Nacionālo bruņoto spēku spēju attīstību un pārrobežu sadarbības iespējām, kā tas notiek, piemēram, attiecībā uz Latvijas un Somijas vispārīgo vienošanos par 6x6 bruņumašīnu iegādi no uzņēmuma “Patria”.

Biedrība “Ārvalstu investoru padome Latvijā” apvieno juridiskas personas, biedrības un augstākās izglītības mācību iestādes ar mērķi uzlabot Latvijas uzņēmējdarbības vidi, uzturot dialogu ar Latvijas valdību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI