DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Speciālo operāciju spēku militārās mācības “Kadars 2022”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

27. un 28.maijā Ādažu poligonā norisinās iepriekš plānotās Speciālo operāciju pavēlniecības vadītās militārās mācības “Kadars 2022”.

Mācību scenārijs paredz speciālo spēku vienību slēptu iekļūšanu nosacītā pretinieka aizmugurē, lai iznīcinātu pretgaisa aizsardzības sistēmas un militāro tehniku. Vingrinājumā iesaistītās vienības mācību ietvaros trenē un pilnveido spējas slēptā veidā pildīt taktiskās operācijas, tostarp izmantojot mobilitātes platformas un atbalsta ieročus.

Mācībās “Kadars 2022” kopā ar Speciālo operāciju pavēlniecības karavīriem specifisku mācību uzdevumu izpildei tika piesaistīti Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 54.kaujas atbalsta bataljona karavīri, trenējot un nostiprinot sadarbību starp dažādām Nacionālo bruņoto spēku vienībām kopīgu uzdevumu veikšanai.

Militāro mācību regulārai norisei Latvijā ar dažādu Nacionālo bruņoto spēku vienību iesaisti ir būtiska loma, lai praktiski trenētu un stiprinātu kopējās valsts aizsardzības spējas un sagatavotos reaģēšanai uz drošības apdraudējumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI