DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ministrs Plešs tiekas ar Vēja enerģijas asociāciju; ir vienisprātis par vēja enerģijas jaudu straujāku kāpināšanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!), tiekoties ar Vēja enerģijas asociācijas (VEA) vadītāju Tomu Nāburgu, pārrunāja aktualitātes, kas saistītas ar Ministru kabinetā (MK) apstiprināto vēja elektrostaciju būvniecības likumprojektu un straujāku vēja elektrostaciju būvniecību Latvijas teritorijā.

Tikšanās laikā asociācijas vadītājs atzinīgi novērtēja sekmīgo sadarbību, kas ar ministriju izveidojusies pēdējo pāris gadu laikā. Asociācijas ieskatā VARAM izstrādātais likumprojekts ir nepieciešams, un paātrinātā kārtībā jāpalielina vēja enerģijas jaudas Latvijas teritorijā. Tāpat abu pušu starpā valda vienprātība, ka, attīstot vēja elektrostacijas, jāmeklē veiksmīgākais risinājums, kā sabalansēt gan vides un dabas aizsardzības, gan nozares un valsts enerģētiskās politikas intereses – īpaši šī brīža ģeopolitiskajā situācijā.

Ministrs sarunu laikā uzsvēra, ka VARAM ir un būs atvērta konstruktīvam dialogam ar visām iesaistītajām pusēm, lai panāktu plašāku vēja enerģijas izmantošanu Latvijas tautsaimniecībā un vienkāršotu birokrātiskās procedūras vēja elektrostaciju būvniecībai, vienlaikus nodrošinot iedzīvotāju interešu un vides prasību ievērošanu. Tāpat klātesošie pauda skaidru redzējumu, ka vēja enerģijas attīstības veicināšanai ir izšķiroša nozīme Latvijas un Eiropas Savienības enerģētiskās drošības stiprināšanai.

Kā ziņots, vakar, 17. maijā, valdībā apstiprināts Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātais likumprojekts “Likums par atviegloto kārtību vēja elektrostaciju būvniecībai enerģētiskās drošības un neatkarības veicināšanai”. Tā mērķis ir enerģētiskās drošības un neatkarības veicināšana, kas vienlaikus sekmēs arī intensīvi pieaugošo energoresursu izmaksu ietekmi uz iedzīvotājiem samazinājumu. Likumprojekts nosaka atvieglotu kārtību vēja elektrostaciju (VES), kuru kopējā jauda ir vismaz 50 MW, un tai nepieciešamās infrastruktūras būvniecībai, līdz brīdim, kad šī likuma ietvaros sasniegta VES kopējā jauda 1000 MW.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI