DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Rītdien pie Saeimas nama - asinsdonoru diena

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 19.maijā, pie Saeimas nama norisināsies asinsdonoru diena, un ikviens interesents ir aicināts ziedot asinis līdzcilvēku dzīvības un veselības glābšanai. Donoru dienā piedalīsies arī Saeimas deputāti un darbinieki.

Pie Saeimas nama Jēkaba ielā atradīsies Valsts asinsdonoru centra specializētais autobuss, un asinis tajā varēs ziedot no pulksten 12.00 līdz 16.00. 

Dodoties ziedot asinis, ir jābūt labai pašsajūtai. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments, kā arī būs jānorāda savs bankas konta numurs. Uzturoties specializētajā autobusā, obligāti jālieto sejas maska. 

Lai asins ziedošana noritētu raitāk, ir iespēja jau iepriekš Valsts asinsdonoru centra mājaslapā aizpildīt donora anketu www.vadc.lv/donoriem/asins-donora-anketa un to izdrukātu ņemt līdzi. 

Asins nodošanas procedūra neaizņem vairāk par pusstundu, taču viena ziedošanas reize - tā ir iespēja palīdzēt līdz pat trim nelaimē nonākušiem cilvēkiem. Asins ziedošana sniedz gandarījumu par palīdzību citiem grūtā brīdī, kā arī uzlabo donora veselību, tostarp palīdz atjaunot asins sastāvu. Plašāka informācija Valsts asinsdonoru centra mājaslapā www.vadc.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI