DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš: Kanādai ir nozīmīga loma NATO Austrumu flanga stiprināšanā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš trešdien, 11. maijā, uzsākot darba vizīti Kanādā, tās galvaspilsētā Otavā tikās ar Kanādas parlamenta priekšsēdētāju Entoniju Rotu (Athony Rota) un Kanādas vicepremjeri, finanšu ministri Kristiju Frīlendu (Chrystia Freeland). Tikšanos laikā ar Kanādas amatpersonām K. Kariņš uzsvēra Kanādas nozīmīgo lomu NATO Austrumu flanga stiprināšanā.

Ministru prezidents, tiekoties ar E.Rotu un K. Frīlendu, pateicās par Kanādas ieguldījumu Baltijas reģionālās drošības stiprināšanā. Puses tikšanās laikā pārrunāja starptautisko drošības situāciju saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, virzīšanos uz jauna veida NATO aizsardzības stratēģiju, paredzot stiprināt atturēšanas politiku, par ko plānots lemt gaidāmajā NATO samitā jūnijā, Madridē, kā arī atbalstu Ukrainai.

K. Kariņš vizītes laikā arī piedalījās diskusijā par starptautisko drošības situāciju saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā vienā no Kanādas vadošajām politikas domnīcām – Makdonalda-Lorjē institūtā. Ministru prezidents sniedza arī tiešraides interviju Kanādas televīzijas kanālam CTV.

Ceturtdien, 12. maijā, Ministru prezidentam ir plānota tikšanās ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo (Justin Trudeau). Pēc tikšanās ir plānota preses konference.

Kanādai ir nozīmīga loma Latvijas aizsardzības stiprināšanā. Kopš 2017. gada Kanāda ir NATO kaujas grupas (efP) Latvijā vadošā valsts, veidojot padziļinātu partnerību starp abām valstīm drošības un aizsardzības jomā. Šā gada februārī Kanāda lēma par papildus kareivju un militārās tehnikas nosūtīšanu uz Latviju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI