DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Slimnīcas Ukrainā saņēmušas Valmieras novada sūtīto palīdzību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

22. aprīlī Valmieras novada pašvaldība uz Ukrainu nosūtīja medicīnas iekārtu un preču palīdzību. Vidzemes slimnīcas ziedotās elektrokardiogrāfijas un ultrasonogrāfijas iekārtas, par Valmieras novada iedzīvotāju saziedotajiem līdzekļiem iegādātie medikamenti un pašvaldības sūtītie vienreizlietojamie medicīnas cimdi, sejas maskas un medicīnas tērpi ir sasnieguši slimnīcas Ukrainkas un Slavutičas pilsētās.

Kijivas apgabala Ukrainkas pilsētas slimnīcai ir liela nozīme, lai nodrošinātu nepieciešamo medicīnisko aprūpi un pakalpojumus grūtniecēm un jaundzimušajiem, kuri Ukrainkā raduši patvērumu no karadarbības skartajām Ukrainas teritorijām.

Šī ir viena no aktivitātēm, ko organizē Ukrainas Mazo pilsētu asociācijas Асоціація малих міст України izpilddirektore, kura šobrīd ar meitām dzīvo un strādā Valmierā.

Ukrainkas slimnīcas vadība un mediķi izsaka dziļu pateicību Valmieras iestādēm un iedzīvotājiem par sniegto palīdzību!

Jāatzīmē, ka šobrīd Valmieras novada pašvaldība organizē palīdzības sniegšanu Trostjaņecas pilsētai Sumu reģionā, kas atrodas 35 km attālumā no robežas ar Krieviju. Pilsēta bija galvenā Krievijas militārā štāba dislokācijas vieta Krievijas-Ukrainas kara laikā, 30 dienas tā atradās okupantu kontrolē, un šajā laikā ievērojama daļa pilsētas infrastruktūras tika iznīcināta. Plašāk lasiet Valmieras novada pašvaldības mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI