DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Ir izstrādāti Pasaules Antidopinga kodeksa izglītības starptautiskā standarta vadlīnijas

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Lai atbalstītu antidopinga organizācijas, t.sk. sporta federācijas, ir izveidots Izglītības starptautiskā standarta (ISE) atbalsta dokuments - izglītības vadlīnijas, kas paredzētas tām antidopinga organizācijās un sporta organizācijās strādājošām personām, kas ir atbildīgas par izglītības programmas izstrādi un īstenošanu, kā aprakstīts ISE.

ISE ir sniegta minimālā informācija par to, kas jādara antidopinga izglītības jautājumos, savukārt vadlīniju mērķis ir ar piemēriem un ieteikumiem palīdzēt saprast, kā to izdarīt, un, ja iespējams, parādīt, kā izdarīt vairāk, nekā prasīts attiecībā uz sportistu un sabiedrības izglītošanu par antidopinga tēmu, un sporta integritātes jautājumiem.

“Izglītība sniedz mums iespēju veicināt pozitīvas vērtības un ētisku uzvedību, aizsargāt tīros sportistus un saglabāt sportisko garu. Tā ļauj mums sasniegt un ietekmēt plašu auditoriju, vairot zināšanas un sapratni, lai nodrošinātu tīru sportu.’’

Izmantojot ISE un izglītības atbalsta vadlīnijas, sporta sabiedrība var izstrādāt izglītības programmas, kas nodrošina nepārprotamu atbalstu vairumam sportistu, kuri vēlas sacensties tīri, palīdz viņiem un sportistu atbalsta personālam izvairīties no netīša dopinga un nodrošina, ka viņu pirmā sastapšanās ar antidopingu notiek izglītības procesā, nevis dopinga kontroles laikā.

Aicinām visas sporta organizācijas iepazīties ar izstrādājām vadlīnijām, kas pieejamas arī latviešu valodā, bet versija angļu valodā pieejama Pasaules Antidopinga aģentūras mājaslapā.

Dokumenta tulkojums ir pieejams un lejupielādējams Latvijas Antidopinga biroja mājaslapā (https://www.antidopings.gov.lv/lv/jaunums/ise-vadlinijas ).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI