DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Tukuma novada pašvaldība ziedo automašīnu un medicīnas preces Ukrainas pilsētas Izjum atbalstam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tukuma novada pašvaldība, lai atbalstītu Ukrainas iedzīvotājus, ziedo vienu pašvaldības valdījumā esošo transportlīdzekli un medicīniskās preces – transportlīdzeklis jau uzsācis ceļu uz Ukrainu, uz Tukuma sadraudzības pilsētu Izjum.

Šī gada aprīlī Tukuma novada pašvaldību uzrunāja Tukuma novada iedzīvotāji, kas sniedz atbalstu Ukrainas pilsoņiem, remontējot un nogādājot Ukrainas aizsardzības spēkiem civilo un cita veida transportu, kuru šim mērķim ziedo Latvijas iedzīvotāji un pašvaldības.

27. aprīļa Domes sēdē deputāti vienprātīgi nobalsoja par Tukuma novada pašvaldības ziedojumu Ukrainas sabiedrības vispārējam atbalstam. Ziedojumā tika iekļauts “Tukuma novada sociālā dienests” 1998. gada transportlīdzeklis Volkswagen Transporter, izdevumi par transportlīdzekļa tehnisko apskati un pārreģistrēšanu, degvielas izdevumi līdz ziedojuma piegādes vietai uz Polijas – Ukrainas robežu un medicīnas preces 3000 EUR vērtībā.

Šodien, 6. maijā, Tukuma novada domes vadība un pašvaldības darbinieki novēlēja labu ceļavēju ziedotajam transportlīdzeklim, uzsākot ceļu uz Polijas – Ukrainas robežu. Transportlīdzeklis tālāk tiks nodots teritoriālās aizsardzības vienības pārstāvim, kurš to nogādās Tukuma novada Ukrainas sadraudzības pilsētas Izjum apgabalā, kurā pašlaik notiek karadarbība. Tukuma novada domes priekšsēdētājs par notikumu: “Man ir neizmērojams prieks, ka mums novadā dzīvo tik uzņēmīgi un sirsnīgi cilvēki, kas meklē resursus, iespējas un sadarbības, lai palīdzētu! Paldies ikvienam brīvprātīgajam, kas atrod laiku un iespējas, lai palīdzētu Ukrainas iedzīvotājiem pārvarēt milzīgās grūtības, kuras radījusi kara situācija – labais vairo labo! Sirdīs un domās esam kopā ar saviem Izjum draugiem!”

Tukuma novada pašvaldība aicina arī citus novada iedzīvotājus iesaistīties akcijā un izskatīt savas iespējas ziedot automašīnas – brīvprātīgie Ukrainai kopumā ir nogādājuši jau 43 automašīnas. Lielākā nepieciešamība ir pēc apvidus auto, busiem (gan kravas, gan pasažieru) un miniveniem. Jautājumu un neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar Tukuma novada atbalsta komandu, kontaktpersona Intars Pavlovičs, tālr. 29796697.

Kopā mēs varam daudz – kopā mēs esam spēks!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI