DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. maijā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Šogad 9. maijā pieminēsim Ukrainā cietušos un bojā gājušos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Šogad 9. maijs visā Latvijā noteikts par piemiņas dienu, lai godinātu Krievijas karā pret Ukrainu cietušos un bojā gājušos Ukrainas civiliedzīvotājus un militārpersonas. Piemiņas dienā gan pie publiskām, gan dzīvojamām ēkām izkarams Latvijas valsts karogs sēru noformējumā.

Pie Liepājas pilsētas domes ēkas, Rožu ielā 6, līdzās Latvijas karogam sēru noformējumā atradīsies arī Ukrainas karogs. Vienlaikus pilsētā esošie karogi tiks nolaisti pusmastā vai izkārti sēru noformējumā.

Informējam un atgādinām iedzīvotājus, ka gan pie publiskām, gan dzīvojamām ēkām 9. maijā jānovieto Latvijas valsts karogs sēru noformējumā – to paredz pieņemtais likums "Par Ukrainā cietušo un bojā gājušo piemiņas dienas noteikšanu".

Tāpat likums noteic, ka šogad 9. un 10. maijā aizliegta pirotehnisko līdzekļu izmantošana.

Likums paredz arī to, ka šogad 9. maijā pašvaldībās netiek rīkoti publiski izklaides un svētku pasākumi. Atļautas ir tādas sapulces, gājieni vai piketi, kuru mērķis saistīts ar bojāgājušo Ukrainas iedzīvotāju piemiņas godināšanu.

Saeima pieņēmusi likumu "Par Ukrainā cietušo un bojā gājušo piemiņas dienas noteikšanu", nosakot 2022. gada 9. maiju par Krievijas agresijā pret Ukrainu cietušo un bojā gājušo upuru piemiņas dienu, lai vērstu Latvijas sabiedrības uzmanību uz Krievijas Federācijas uzsākto militāro agresiju Ukrainas teritorijā un solidarizētos ar Ukrainas tautu cīņā par Ukrainas valsts suverenitāti, neatkarību un teritoriālo integritāti.

Likums būs spēkā līdz šī gada 11. maijam.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI