DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. maijā, 2022
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Rīgā ar plašu svētku programmu atzīmē 4. maiju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā rīdzinieki un pilsētas viesi ir aicināti apmeklēt tautastērpu gājienu, koncertus baznīcās un kultūras centros, ģimeņu radošās darbnīcas, pārsteiguma priekšnesumus parkos un skvēros, Latvijas filmu maratonu un citus notikumus.

Svētku dienā norisināsies akcija “Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai!”, kuras laikā ikviens varēs doties tradicionālajā tautas tērpu gājienā un nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa. Pēc gājiena koncertā Rātslaukumā uzstāsies postfolkloras grupas “Iļģi” un “Rikši”, kā arī Katrīna Dimanta ar draugiem un dejotājiem no Rīgas Danču kluba. Pasākumā piedalīsies arī Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Galvaspilsētā skanēs arī daudzveidīga muzikālā programma. VEF Kultūras pilī klausītājus priecēs orķestris “Rīga” un vairāki solisti, Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” ikviens būs gaidīts kontrastiem bagātā koncertā “ZeMes balss”, Rīgas Sv. Pētera baznīcā būs dzirdams koncerts “Rītausmas mūzika Latvijai”, bet kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde” uzstāsies jauniešu koris “Balsis”, soliste Viktorija Pakalniece, dzejniece un rakstniece Inese Zandere, kā arī koncertmeistare Ieva Dzērve. Šo koncertu varēs skatīties arī tiešraidē “Mazās ģildes” Facebook kontā.

Kultūras un izklaides centrā “Hanzas perons” notiks vērienīga horeogrāfa Jāņa Purviņa dejas izrāde “Vilkaču mantiniece”, kas skatītājiem piedāvās konceptuālu un simboliski bagātīgu skatījumu par tradīcijām, latvisko dzīvesziņu un mītisko jūtu pasauli. Stāstu izdejos tautas deju ansamblis “Līgo”.

Vēl šajā svētku dienā ikviens, īpaši ģimenes, ir aicinātas apmeklēt Kronvalda parku, kur notiks radošās darbnīcas “Radi zaļu Latviju!”, bet pie kultūras un atpūtas centra “Imanta” būs skatāma mobilā izstāde “Demokrātijas atdzimšana”. Tradicionālais Latvijas filmu maratons šogad norisināsies ne tikai kinoteātrī “Splendid Palace”, bet arī Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē, Rīgas kultūras centros “Iļģuciems” un “Imanta”. Muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs” varēs apmeklēt svētku ekskursijas, iepazīstoties ar  notikumiem, kas veicinājuši tautas brīvības garu, stiprinājuši ticību saviem spēkiem un modinājuši lieliem sapņiem. Bezmaksas ekskursijas un nodarbības visai ģimenei sagaidāmas arī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā un Tautas frontes muzejā.

Vienlaikus tiks turpināta iesāktā tradīcija muzikāli pārsteigt un iepriecināt iedzīvotājus Rīgas centrā un apkaimēs, iepriekš norises vietas neizziņojot. Šoreiz tā būs aktīvāko galvaspilsētas koru uzstāšanās zibakcijā “Brīvības balsis”, kur piedalīsies tādi kori kā “Muklājs”, “Vivat”, “Dziesmuvara”, ”Jubilate”, ”Mārtiņkoris”, ”Senais kalns”, ”Jasmīnas koris”, Emīla Dārziņa jauktais koris, ”Motus”, ”Sapnis”, ”Ausma”, ”Cantus”, “Balsis”, “Mūza” un “Zvonņica”.

Svētku dienas noslēgumā, lai vienotos kopīgās patriotiskās izjūtās, ikviens ir aicināts uz koncertu “Idejas vārdā” laukumā pie Rīgas Kongresu nama – vietā, kas nozīmīga kļuvusi arī tūkstošiem ukraiņu. Tajā dzirdēsiet mūziķi Kārli Kazāku un tādas grupas kā “Siensliens”, “Stūrī zēvele”, “JUUK”, “Baložu pilni pagalmi”, “Dzeltenie pastnieki” un “Dzelzs vilks”. Aktieris Kaspars Zvīgulis caurviju mākslinieku plejādei atgādinās par šodien tik ļoti nozīmīgo brīvību un neatkarību. Koncertu būs iespējams vērot arī tiešraidē Rīgas domes Facebook kontā.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienai veltītā svētku programma Rīgā ir tapusi sadarbībā ar kultūras centriem un biedrībām. Svētku programma pilnā apjomā ar informāciju par dalībniekiem, norises laiku un vietu ir apskatāma tīmekļvietnē www.kultura.riga.lv.

Rīgas mēra apsveikums Latvijas Neatkarības atjaunošanas svētkos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI