DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvijas Dabas fonds un projekts LIFE GoodWater IP aicina uz urbāno Ainavu tūri Rīgā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Latvijas Dabas fonds šī gada Ainavu tūres turpina ar jaunu ainavas un skaņas saspēles piedzīvojumu 7. maijā, Rīgā Juglas pusē. Šī ainavu tūre ir veltīta Latvijas Dabas fonda Gada dzīvotnei – pilsētai, un tajā kopā ar ekspertiem atklāsim dabas daudzveidību, kas slēpjas urbānajā vidē. Ainavu tūre ir Latvijas Dabas fonda organizēts izzinošs pārgājiens kopā ar dabas ekspertiem, ko papildina ar ainavu saskanīgs koncerts.

Lai iepazītu dabas daudzveidību pilsētā, Latvijas Dabas fonds aicina 7. maijā plkst. 11.00 – 17.15 doties urbānajā Ainavu tūrē Rīgā Juglas pusē. Pārgājienā iepazīsim kultūras un industriālo mantojumu – veco dzelzceļa tiltu, ko kādreiz izmantoja kūdras pārvadāšanai, baudīsim skatu uz Ķīšezeru un Jaunciema dabas liegumu, apskatīsim Hirša villu, tekstilrūpnīcas “Rīgas audums” teritoriju, ūdenstorni, pilsētas pļavas Juglas promenādes nogāzē, Strazdmuižas parku, Juglas ezeru un kanālu, Liepu aleju un Bonaventuras muižu. Uzzināsim, kā daba pārņem vietas, kurās apsaimniekošana pārtraukta. Iespējams, ceļā dzirdēsim lielo dumpi un lakstīgalu, redzēsim paugurknābja gulbi, sudrabkaiju un lielo ķīri.

Ainavas un tajā mītošo dabas daudzveidības un kultūrvēstures stāstu stāstīs Latvijas Dabas fonda eksperte, botāniķe Rūta Sniedze – Kretalova, dzīvās dabas un putnu entuziasts, aktīvs putnu vērotājs Ruslans Matrozis, kā arī ornitoloģe Ilze Priedniece, projekta “LIFE GoodWater IP” koordinatore Latvijas Dabas fondā. Ainavu tūres noslēgumā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā pie krodziņa “Priedes krogs” (Brīvdabas ielā 21, Rīgā) ar ainavu no romantikas līdz jautram rokenrolam saspēlēsies dziedātājas Anetes Porgas duets.

Visi tūres dalībnieki bez maksas tiks cienāti ar siltu “Priedes kroga” zupu. 

Dalība Ainavu tūrē – bezmaksas, taču iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta. Tūres dalībnieku skaits ir ierobežots. Lai pieteiktos, aizpildiet anketu: https://ej.uz/UrbanoAinavuTuri .

Plānotais Ainavu tūres ilgums – 5,5 stundas, kuru laikā noiesim apmēram 8 km. Nepieciešamības gadījumā pēc tūres uz tās sākumpunktu dalībniekus aizvedīs autobuss.

Pulcēšanās Ainavu tūres pārgājienam paredzēta 7.maijā no plkst. 10.30 (tikšanās pie Juglas Dzelzceļa stacijas), pārgājienu sākam plkst. 11.00.

Sīkāka informācija: vija.kurpniece@ldf.lv vai 26472306.

Iešanu Ainavu tūrēs finansiāli atbalsta projekts “LIFE GoodWater IP”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI