DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Baltijas valstu premjeri aicina Eiropas Komisiju uzsākt sarunas ar Covid-19 vakcīnu ražotājiem par elastīgākiem piegāžu nosacījumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa (Kaja Kallas) un Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte (Ingrida Šimonytė) šodien, 29. aprīlī, ir vērsušies ar kopīgu vēstuli pie Eiropas Komisijas prezidentes Urzulas fon der Leienas (Ursula von der Leyen) ar aicinājumu uzsākt sarunas ar Covid-19 vakcīnu ražotājiem par elastīgākiem piegāžu nosacījumiem.

Baltijas valstu premjerministri vēstulē atzinīgi novērtē Eiropas Komisijas un personiski U. fon der Leienas paveikto, lai Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis saņemtu Covid-19 vakcīnas un varētu īstenot efektīvas vakcinācijas kampaņas.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas premjeri kopīgajā vēstulē norāda, ka šobrīd dalībvalstis saskaras ar jauniem izaicinājumiem, ko rada Covid-19 vakcīnu pārprodukcija. Vakcīnu piegādes uz dalībvalstīm turpinās, neskatoties uz pieprasījuma samazināšanos, turklāt aizvien biežāk ir gadījumi, kad tiek piegādātas vakcīnas ar īsākiem derīguma termiņiem.

Ņemot vērā, ka Eiropas Komisija ES dalībvalstu vārdā noslēdza piegāžu līgumus ar Covid-19 vakcīnu ražotājiem, Baltijas valstu premjerministri aicina Eiropas Komisiju sadarbībā ar ES dalībvalstīm uzsākt sarunas ar Covid-19 vakcīnu ražotājiem par vakcīnu piegāžu nosacījumu maiņu.

Baltijas valstu premjerministri aicina arī Eiropas Komisiju aktīvāk iesaistīties dalībvalstu vakcīnu ziedošanas centienu koordinācijā, ņemot vērā Eiropas Ārējās darbības dienesta iespējas. Tāpat Eiropas Komisijai būtu jāstiprina sadarbība ar globālo vakcīnu aliansi GAVI, lai atbalstītu dalībvalstu centienus vakcīnu ziedošanā COVAX mehānismā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI