DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Mihails Papsujevičs ar skolēniem runās par Satversmes nozīmi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 29. aprīlī, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mihails Papsujevičs kā Satversmes vēstnesis apmeklēs Cēsu 2. vakara (maiņu) vidusskolu, lai iepazīstinātu skolēnus ar valsts pamatlikumu, tā vērtībām un nozīmi Satversmes simtgadei veltītās izglītojošās kampaņas “Es, Tu un Satversme” ietvaros.

Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mihails Papsujevičs norāda: “Mūsu pienākums ir izglītot katru bērnu par mūsu neatkarīgās valsts pamatvērtībām, tāpēc esmu pagodināts iepazīstināt skolēnus ar Satversmes lomu mūsdienās un īpaši tās lomu mūsu valstī - ar to - kas nodrošina mūsu brīvo, neatkarīgo valsti. Saruna ar jauniešiem par Satversmi Cēsu 2. vakara (maiņu) vidusskolā ir īpaši būtiska, jo izglītības iestāde ir Ieslodzījuma vietu pārvaldes Cēsu Audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem struktūrvienība un vidusskolas nodarbinātie ir minētās ieslodzījuma vietas nodarbinātie.”

Cēsu 2. vakara (maiņu) vidusskolā Tieslietu ministrijas valsts sekretārs tiksies ar 7. – 12. klašu skolēniem.

Jau vēstīts, ka Satversmes simtgadei veltītās izglītojošās kampaņas “Es, Tu un Satversme” ietvaros Satversmes vēstneši – juristi – vieslekcijas formātā iepazīstinās skolēnus dažādās Latvijas skolās ar Satversmi.

Izglītojošo kampaņu rīko Tieslietu ministrija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, un tā ir daļa no vairākām aktivitātēm Satversmes simtgades gadā.

Informācija par Satversmes simtgadi (vēsture, mūsdienas, pasākumi) pieejama šeit, kā arī Tieslietu ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI