DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Tiekoties ar Veselības ministriju, LPS uzsāk gadskārtējās sarunas ar ministrijām par pašvaldību 2023.gada un vidēja termiņa budžetu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kā ik gadu pavasarī, Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) organizē sarunas ar nozaru ministrijām par pašvaldību 2023. gada un vidēja termiņa budžetu. Pirmā tikšanās notiks piektdien, 29.aprīlī, un tā būs ar Veselības ministriju.

Sarunas ar nozaru ministrijām tiek organizētas, lai pārrunātu pašvaldību prioritātes un nepieciešamo finansējuma apjomu noteiktu funkciju īstenošanai. Šī sarunu procedūra ir noteikta Ministru kabineta noteikumos par kārtību, kādā valdība saskaņo ar pašvaldībām jautājumus, kas skar pašvaldību intereses un darbību. Svarīgākās un noslēdzošās sarunas ir ar Finanšu ministriju, kuru laikā tiek sagatavots LPS un Ministru kabineta vienošanās un domstarpību protokols, ko apstiprina LPS domes sēdē, bet pēc tam to paraksta LPS priekšsēdis un Ministru prezidents.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis: "Pagājušajā gadā mums izdevās panākt pašvaldībām un iedzīvotājiem būtiskas vienošanās, kas saistītas gan ar iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu garantijām, finansējumu investīciju programmai, kā arī valsts budžeta līdzfinansējumu pašvaldībām garantētā minimālā ienākuma un mājokļa pabalstu izmaksai iedzīvotājiem. Šogad turpināsim uzturēt prasību par iedzīvotāju ienākuma nodokļa proporcijas pārdali par labu pašvaldībām, kas veido būtisku pašvaldību budžeta daļu. Tāpat šajā gadā vieni no aktuālākajiem jautājumiem būs par energoresursu cenu kāpumu ietekmi uz pašvaldību budžetu un nepieciešamību kompensēt izdevumus. Ceram arī uz Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa aktīvu iesaisti sarunu noslēdzošajā posmā, kā tas bija pagājušajā gadā."

Saruna ar Veselības ministriju sāksies plkst.10 un starp izskatāmajiem jautājumiem ir primārās veselības aprūpes stiprināšana,  risinājumi, kā reģionos noturēt ārstniecības personas un veicināt paaudžu nomaiņu, sociālo pakalpojumu integrācija, veselības aprūpes pakalpojumu onkoloģijas jomā uzlabošanas plāns 2022.–2024. gadam, kā arī slimnīcu atbilstība noteiktam līmenim.

Nākamās sarunas ar nozaru ministrijām plānotas maijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI