DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Latviju vizītē apmeklēs EK lauksaimniecības komisārs

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards otrdien, 2022. gada 26. aprīlī, Latvijā uzņems Eiropas Komisijas (EK) lauksaimniecības komisāru Janušu Vojcehovski (Janusz Wojciechowski).

Otrdien no rīta plānota zemkopības ministra K. Gerharda un EK lauksaimniecības komisāra J. Vojcehovska tikšanās Zemkopības ministrijā (ZM). Tās laikā plānots pārrunāt situāciju lauksaimniecības nozarē Latvijā un Eiropā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Tāpat plānots pārrunāt Latvijas saņemtos komentārus no EK par Kopējās lauksaimniecības politikas Stratēģisko plānu no 2023. gada.

Zemkopības ministrs K. Gerhards jau iepriekš ir norādījis, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ES Kopējās lauksaimniecības politikas dalībvalstu stratēģisko plānu saturs ir jāskata kontekstā ar ģeopolitisko situāciju un tam jāatbilst gan dalībvalstu un Eiropas ilgtermiņa mērķiem, gan arī jaunajiem izaicinājumiem, ar ko saskaras pasaule.

Vizītes turpinājumā zemkopības ministrs piedalīsies lauksaimniecības komisāra J. Vojcehovska sarunā ar Latvijas lauksaimnieku nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Savukārt pēcpusdienā zemkopības ministrs ar lauksaimniecības komisāru apmeklēs zemnieku saimniecību “Vaidelotes” Bauskas novada Codes pagastā un zemnieku saimniecību “Rudeņi” Jelgavas novada Sesavas pagastā.

Vizītes noslēgumā amatpersonas, atzīmējos Zemes dienu, Jelgavas novadā Lielplatones muižas vēsturiskajā parkā iestādīs liepas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI