DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem trīs jauno notāru zvērestu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

25.aprīlī zvērestu Augstākās tiesas priekšsēdētājam nodeva trīs jaunie notāri.  Zvērinātu notāru rindas papildina Mārtiņš Limbēns, Māra Veisa un Oskars Nollendorfs. Divi jaunie notāri amata piemākumus pildīs Latgales apgabaltiesas teritorijā – Mārtiņš Limbēns Krāslavā un Māra Veisa Daugavpilī. Oskars Nollendorfs darbosies Vidzemes apgabaltiesas teritorijā Gulbenē.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs pēc zvēresta pieņemšanas notārus sveica ar pievienošanos zvērinātu notāru saimei, kas ir tiesu varai piederīgas personas. “Katrs tiesu sistēmas atzars veido stabilu balstu un, ja kāds balsts ir nedrošs, tas ietekmē visu sistēmu. Mums kā tiesu sistēmai piederīgajiem ir privilēģija būt neatkarīgiem, bet tai pat laikā tā ir liela atbildība”, sacīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs. Priekšsēdētājs atgādināja, ka ikdienā notārs nav saistīts ar tiesām, bet tiesu darbs ir lielā mērā atkarīgs no notāra darba. Kvalitatīvs notāra darbs palīdz izvairīties no tiesvedībām, savukārt notāra kvalitatīvi sagatavoti dokumenti palīdz tiesai sekmīgāk risināt strīdus.

Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Jānis Skrastiņš jaunajiem kolēģiem dāvāja notāru amata zīmes un novēlēja vienmēr atcerēties zvērestā pausto, jo tajā ir ietverts viss, ko sabiedrība un valsts no notāra sagaida. Tāpat J.Skrastiņš novēlēja jaunajiem notāriem veiksmīgu profesionālo karjeru un ikdienā būt mederniem un kreatīviem.

Saskaņā ar Notariāta likumu zvērināts notārs iekļaujams zvērinātu notāru sarakstā un var sākt pildīt amata pienākumus pēc tam, kad devis Augstākās tiesas priekšsēdētājam zvērestu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI