DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs Plešs reģionālajā darba vizītē apmeklē Ventspili

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!), turpinot reģionālo darba vizīšu ciklu, apmeklē Ventspils valstspilsētas pašvaldību, kur tiksies ar pilsētas mēru Jāni Vītoliņu, lai kopā ar Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektori Elitu Baklāni-Ansbergu un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietnieci reģionālās attīstības jautājumos Ilzi Ošu apmeklētu Ventspils brīvostas teritoriju un SIA “Ventamonjaks”.

Kā ziņots iepriekš, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ar Valsts vides dienestu (VVD) un citām atbildīgajām iestādēm izstrādājusi risinājumus, lai novērstu ķīmisko vielu noplūdes draudus un atbrīvotu Ventspils ostas termināļa teritoriju no sašķidrinātā amonjaka.

Tiekoties ar pašvaldības vadību, ministrs informēs par VARAM izstrādātajiem pašvaldību investīciju un atbalsta instrumentiem, kā arī iespējām pretendēt uz kādu no ministrijas pārziņā esošu Eiropas Savienības (ES) fondu programmām, kas tostarp mērķētas uz uzņēmējdarbības vides attīstību, infrastruktūras labiekārtošanu un iedzīvotājiem būtisku projektu realizēšanu pašvaldības teritorijā.

Ventspils teritorijā ar VARAM atbalstu realizēti vai uzsākti vairāki iedzīvotājiem un pilsētas attīstībai būtiski projekti, piemēram, plūdu riska samazināšanas pasākumi, no atkritumiem iegūtā kurināmā reģenerācijas iekārtu izbūve Talsu ielā, infrastruktūras izveide komercdarbības attīstībai Pils ielā, inovāciju centra un publiskās infrastruktūras izbūve Rūpniecības ielā 2 un zema enerģijas patēriņa Ventspils Mūzikas vidusskolas ēkas un tajā esošās koncertzāles būvniecība Lielajā laukumā 1.

Kopumā Ventspils no ES fondu līdzekļiem VARAM kompetences jomās saņēmis nepilnus 39 milj. EUR laikposmā no 2014. līdz 2020. gadam. Papildu tam 2020. un 2021. gadā piešķirti valsts aizdevumi teju 2,5 milj. EUR apmērā no ministrijas izstrādātās atbalsta programmas Covid-19 ekonomisko seku mazināšanai, kas tostarp atvēlēti Talsu ielas infrastruktūras pilnveidošanai pie Būšnieku ezera peldvietas un Briežu dārza, gājēju ietves izbūvei Lāčplēša ielā no Lielā prospekta līdz Rāvas ielai, veselīgas mācību un darba vides izveidei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs "Bitīte", "Rūķītis" un "Saulīte", kā arī "Margrietiņa", "Pasaka" un "Varavīksne".

Lai veicinātu ekonomikas atgūšanos no Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes, pašvaldībām 2022. gadā pieejams valsts budžeta finansējums aizdevuma formā kopumā 70 milj. EUR apmērā, ko paredzēts piešķirt plašam mērķu lokam, tai skaitā uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstīšanai novada teritorijā, ceļu tīklu labiekārtošanai vai iedzīvotājiem nozīmīgu projektu realizēšanai, piemēram, īres dzīvokļu izveidošanai ārpus Rīgas plānošanas reģiona. Tāpat VARAM šogad turpina augstas gatavības pašvaldību investīciju programmu uzņēmējdarbības vai pakalpojumu infrastruktūras attīstībai, un kopumā pašvaldībām būs pieejami vairāk nekā 36 milj. EUR.

Vizītes ietvaros plānota arī Ventspils Augsto tehnoloģiju parka un Zinātnes un inovāciju centra “Vizium” apskate, kā arī uzņēmumu “Azeron” un “HansaMatrix” apmeklējums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI