DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS valde ar KNAB priekšnieku pārrunās pašvaldībām aktuālos jautājumus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 21.aprīlī, notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) valdes sēde, un tās darba kārtībā ir tikšanās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Jēkabu Straumi. Tikšanās laikā plānots pārrunāt pašvaldībām aktuālos jautājumus korupcijas novēršanas jomā.

Kopš pašvaldību vēlēšanām ir pagājis gandrīz gads, un tās šoreiz bija nozīmīgas ar administratīvi teritoriālās reformu, kā rezultātā no 1.jūlija, apvienojoties pašvaldībām, to skaits ir samazinājies no 119 līdz 43. Kāda ir situācija tādās jomās kā amatu savienošanas ierobežojumu ievērošana, pašvaldības amatpersonu rīcība ar kustamo mantu? Kādas ir raksturīgākās sūdzības par pašvaldību amatpersonām (darbiniekiem)?  Kādi ir kopumā  problēmjautājumi, tendences? Kam būtu svarīgi pievērst uzmanību? Šie būs jautājumi, ko tikšanās laikā plānots pārrunāt ar KNAB priekšnieku.

Valdes sēdes darba kārtībā arīdzan iekļauti jautājumi par palīdzību Ukrainas civiliedzīvotājiem – par to informēs Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs, kā arī tiks skatīts pedagogu atalgojuma finansējuma aprēķina modelis “Skolēns pašvaldībā”.

Aprīlī sāksies LPS ikgadējās sarunas ar nozaru ministrijām par nākamā gada pašvaldību un valsts budžetu. Patlaban LPS saskaņo sarunu laiku un tēmas ar nozaru ministrijām. Valdes sēdē plānots apspriest sarunu tēmas ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Veselības ministriju, ar kurām jau ir apstiprināti tikšanās laiki.

Sēde sāksies plkst.14.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI