DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. aprīlī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Ar konferenci atzīmēs starptautisko “Par tīru sportu” dienu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2022. gada 9. aprīlī, atzīmējot starptautisko dienu “Par tīru sportu”, tiešsaistē notiks 4. “Patiess sports” konference “Kopā. Zinoši. Motivēti”. Konferences uzstāšanās tiks veltītas tam, kādas zināšanas ir nepieciešamas jaunā sportista sporta treneriem, skolotājiem, sporta darbiniekiem, kā arī jauno sportistu vecākiem, lai atbalstītu viņa sportiskos rezultātus un nepieļautu nejaušus antidopinga noteikumu pārkāpumus. Dalība konferencē ir bez maksas. Reģistrācija konferencei šeit: https://patiessports.stasti.lv/ Konferences tiešraide būs skatāma 9. aprīlī no plkst. 10:00-13:30.

Konferences pirmajā daļā “Kopā” Latvijas Antidopinga biroja direktors Mārtiņš Dimants iezīmēs to, kādi darbi jau paveikti, lai sportisti nejauši nepārkāptu antidopinga noteikumus, juriste un Eiropas Fair Play kustības viceprezidente Baiba Veisa aktualizēs to, vai Fair Play ir aktualitāte tikai sportā, bet Liene Kozlovska, sporta ārste un Eiropas padomes Eiropas Antidopinga konvencijas sekretāre runās par sporta vienlīdzību un līdztiesību. Konferences pirmo daļu noslēgs sportiste un LOK atlētu komisijas vadītāja Gunta Mičule, kura analizēs to, vai esam gatavi tam, lai iesaistītu pašus atlētus sporta problēmu noteikšanā un risināšanā.   

Konferences otrajā daļā “Zinoši” klausītājiem būs iespēja dzirdēt rezidentes ģimenes medicīnā Artas Deniņas stāstu “Sportists ģimenes ārsta praksē”, kā arī psihiatra-psihoterapeita Ginta Poļa lekciju “Trauksme un depresija sportā no psihiatra viedokļa”. Savukārt Diāna Birkenfelde, PVD Pārtikas uzraudzības departamenta Pārtikas produktu reģistrācijas daļas vadītāja, dos ieskatu tēmā par uztura bagātinātājiem un uzraudzību. Šo tēmu papildinās arī uztura treneris Mārtiņš Bidiņš, kurš pastāstīt vairāk par pētījumiem uztura bagātinātāju jomā.

Savukārt trešajā konferences daļā “Motivēti”, kura būs veltīta tam, kā stiprināt jaunā sportista motivāciju, vērtības un pārliecību, psiholoģe Zane Veinberga iepazīstinās konferences dalībniekus ar to, kā realizēt psiholoģiskās pārliecības potenciālu, paravieglatlēte un paralimpisko spēļu medaļniece Diāna Dadzīte dalīsies pieredzē par motivācijas avotiem un mehānismiem. Gunita Tālberga, kura ir sporta kapelāne un pētniece Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, runās par to, kā vienoti dažādībā cenšamies būt kopā, bet Mārtiņš Vecvanags, individuālais un komandu koučs, pastāstīs, kā modernais koučings var palīdzēt sportistu attīstībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI