DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. martā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
2
2

Rīgas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem sāk darbu Kaļķu ielā 1

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 21. martā, durvis Kaļķu ielā 1 vēra Rīgas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem, pārceļot visus iepriekš Kongresu namā pieejamos pakalpojumus uz kādreizējo Rīgas Tehniskās universitātes ēku.

Kaļķu ielā 1 tāpat kā iepriekš Kongresu namā tiek nodrošināti valsts un pašvaldības pakalpojumi. Pašvaldības speciālisti reģistrē katru jauno klientu, Sociālā dienesta darbinieki konsultē par iespējām saņemt sociālos pabalstus un citiem sociālās aprūpes pakalpojumiem. Atbalsta centrā iedzīvotāji no Ukrainas var pieteikties pabalstam krīzes situācijā, garantētā minimālā ienākuma pabalstam, mājokļa pabalstam, izziņai ES pārtikas paku saņemšanai, kā arī, piemēram, sociālajai rehabilitācijai un psiholoģiskajam atbalstam. Par pabalsta izmaksas un paku saņemšanas laiku katrs klients tiek informēts atsevišķi.

Centrā pašvaldības izglītības speciālisti Ukrainas iedzīvotājiem palīdz pieteikt bērnu skolā vai bērnudārzā Rīgā. Visiem centra apmeklētājiem tiek piedāvāts saņemt Latvijas mobilo telefonu operatoru SIM kartes. Cilvēkiem, kas paliek Rīgā, tiek izsniegts e-talons ar 20 braucieniem Rīgas sabiedriskajā transportā, kā arī bezmaksas dāvanu karte Rīgas Zooloģiskā dārza apmeklējumam. Kaļķu ielā 1 no 21. marta ukraiņu bērniem, kuri sāk mācības Rīgas izglītības iestādēs, iespējams izgatavot personalizēto skolēna e-talonu.

Pie ieejas Valsts robežsardze veic visu personu dokumentu pārbaudi. Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālisti nodrošina iespēju atrast mājokli Rīgā vai kādā citā pašvaldībā, savukārt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārstāvji centrā palīdz risināt vīzu un personas dokumentu jautājumus. Klienti, kas iepriekš pieteikuši vīzas, tās no 21. marta var saņemt Kaļķu ielā 1.

Arī centrā Kaļķu ielā 1 Ukrainas iedzīvotāji var saņemt Nodarbinātības valsts aģentūras konsultācijas par darba iespējam, kā arī uzzināt par iespējām pieteikties bezdarbnieka statusam. Centrā strādājošie Nacionālā veselības dienesta speciālisti cilvēkiem nodrošina konsultācijas par iespējām pierakstīties pie ģimenes ārsta, saņemt medicīnas pakalpojumus un nepieciešamos medikamentus.

Atbalsta centrā darbu turpina arī kustība “Gribu palīdzēt bēgļiem” un citas NVO, kura kopā ar brīvprātīgajiem informēs par nevalstisko organizāciju piedāvājumu un nodrošinās saziņu ar organizācijām, kas, piemēram, var palīdzēt ar drēbēm, mantām, juridiskajiem pakalpojumiem vai nodrošināt cita veida atbalstu. Papildus centrā darbojas bērnistaba, atvērta lūgšanu un pārdomu istaba, kā arī klientiem tiek nodrošinātas siltas pusdienas.

Atbalsta centrs Kaļķu ielā 1 būs atvērts katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 18.00. No 21. marta autostāvvieta Kaļķu ielā 1 (pie saliņas pretī Kaļķu ielai 1) uz visu Rīgas atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem darbības laiku pieejama tikai Rīgas atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem apmeklētājiem ar speciālām vienreizējām stāvēšanas atļaujām, kuras centra apmeklējuma laikā izsniedz brīvprātīgie.

Kongresu namā turpina darboties informācijas punkts, kas atvērts darba dienās no plkst. 9.00 līdz 18.00 un brīvdienās no plkst.10.00 līdz plkst.16.00. Aizvadītajā nedēļas nogalē informācijas punktā ar dažādiem jautājumiem par pašvaldības pakalpojumiem vērsušies apmēram 150 cilvēki. Tāpat turpina darboties arī Rīgas diennakts tālrunis 80000800, uz kuru zvanot, iespējams saņemt informāciju par Rīgā pieejamo atbalstu bēgļiem.

No 7. marta līdz 18. martam centrā reģistrētas kopā 6253 personas, izsniegtas Latvijas mobilo sakaru operatoru 4421 SIM kartes un 4874 e-taloni. Sociālā dienesta darbinieki centrā divu nedēļu laikā pieņēmuši 958 iesniegumus krīzes izziņām ES pārtikas paku saņemšanai, 1013 iesniegumus krīzes pabalstam, 995 iesniegumus garantētā minimālā ienākuma pabalstam. Līdz šim no Ukrainas iedzīvotājiem ir saņemti 1164 pieteikumi uzņemt bērnus kādā no izglītības iestādēm Rīgā – no tiem 810 pieteikumi bērnu uzņemšanai skolā, bet 354 ir pieteikumi uzņemšanai pirmsskolas izglītības iestādēs.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI