DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Delna par publisku revīziju Saeimas budžetam - 25. marts

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) aicina Jūs apmeklēt ekspertu forumu un apaļā galda diskusiju par ManaBalss.lv iniciatīvas  “Par publisku revīziju Saeimas budžetam“ mērķi un progresu 13. Saeimā. Pasākums notiek 2022. gada 25. martā 14.00–16.00 (EET) konferenču platformā Zoom (ar reģistrāciju -> šeit). Tiešraide būs pieejama arī Delnas mājaslapā un Facebook lapā.

Šī pasākuma mērķis ir noskaidrot, kāds ir iniciatīvas "Par publisku revīziju Saeimas budžetam" progress 13. Saeimā, un reizē paplašināt sabiedrības un lēmumu pieņēmēju informētību par iniciatīvas mērķi, citu valstu revīzijas pieredzi parlamentos (revīzijas modeļiem) un ieguvumiem. Esam aicinājuši kā pasākumā kā runātājus piedalīties Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas un Juridiskās komisijas vadību, Latvijas un ārvalstu ekspertus, ar šo jomu saistītās atbildīgās iestādes Latvijā, tajā skaitā Valsts kontroli un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, medijus un ikvienu interesentu.
 
Ekspertu forumā (14:00-15:00) runāsim par labo praksi citās valstīs neatkarīgu auditu veikšanā parlamentos un ieguvumiem, ko sniedz neatkarīga parlamenta budžeta revīzija. Atsaucoties uz ekspertu forumā runāto, pasākuma otrajā daļā rīkojam publisko diskusiju (15:00-16:00) par Latvijai piemērotāko revīzijas veidu un pilnvarām, kādas būtu jāpiešķir Valsts Kontrolei un Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijai, lai izvairītos no funkciju dublēšanas un sekmīgi īstenotu budžeta kontroli.
 
Šī pasākuma laikā centīsimies arī noskaidrot, kas būtu jāmaina Latvijas likumos, lai ieviestu neatkarīgu kontroli pār Saeimas budžeta izlietojumu un kāpēc manabalss.lv platformā vairāk nekā 10 975 balsis savākusī iniciatīva “Par publisku revīziju Saeimas budžetam” tiek skatīta jau piecus gadus un šajā laikā nav tikusi tālāk par 1. lasījumu. Šīs iniciatīvas pozitīva virzība un pieņemšana veicinātu lielāku atklātību un pārliecību par godprātību Saeimas budžeta izlietojumā, kā arī celtu sabiedrības uzticību valsts varai.
 
Plašāk lasiet Delnas mājaslapā -> šeit
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI