DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 47 ugunsgrēki

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17. marta plkst. 06.30 līdz 18. martam plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 85 izsaukumus – 47 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 29 bija kūlas ugunsgrēki, 26 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst.17.08 VUGD saņēma izsaukumu uz Kaļķu ielu Rēzeknē, kur trīsstāvu sabiedriskās ēkas ēdnīcas palīgtelpā bija degusi apgaismes lampa un griesti 6m2 platībā. No ēkas tika evakuēti četri cilvēki. Objektā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma un bija uzsākta dzēšana pirms VUGD ierašanās. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja un izvēdināja telpas un plkst.17.46 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.12.48 saņemts izsaukums Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā, kur dega divstāvu māja 150m2 platībā. Plkst.16.43 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.12.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Saldus novada Novadnieku pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies ražošanas ēkā. Notikuma vietā konstatēts, ka vienstāva ražošanas ēkā deg koka paletes un jumta konstrukcijas 60m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 59 cilvēki. Plkst.14.53 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, zaru kaudze, vienstāva mājas jumts un siena, šķūņi un siena ruļļi, sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, vienstāva saimniecības ēka, piededzis ēdiens, elektrolīnijas balsta stabs, siltumnīcas, dzīvojamai treilers un dārza mēbeles, vienstāva ražošanas ēkas jumts.

Vakar Valmierā no Gaujas tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI