DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Nedēļas nogalē ar avioreisiem no Ēģiptes mājup atgriezīsies Latvijas valstspiederīgie

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svētdien, 6.martā, saskaņojot ar Satiksmes ministriju un Ārlietu ministriju, notiks avioreisi, lai nodrošinātu Latvijas valstspiederīgo atgriešanos mājās no Ēģiptes. Lidojumu pasūtītājs tūroperators “TUI Baltic” ir pakļauts sankciju ierobežojumiem un nevar nodrošināt savu klientu atgriešanos Latvijā.

Atbilstoši Eiropas Padomes Regulai par ierobežojošiem pasākumiem saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā no 2022. gada 28. februāra Latvijas gaisa telpu aizliegts izmantot visiem gaisa kuģiem, kas ir tiešā vai netiešā Krievijas pilsoņu kontrolē neatkarīgi no valsts, kurā gaisa kuģis ir reģistrēts.

Minētās sankcijas attiecas arī uz avio čarterreisiem, ko šī gada martā plānoja veikt tūroperators “TUI Baltic”. Pašlaik tiek plānoti četri avio reisi. Jau šajās brīvdienās no Ēģiptes kūrortpilsētām Hurgadas un Šarmelšeihas Latvijā tiks nogādāti 349 valstspiederīgie, tostarp 65 bērni.

Satiksmes ministrija saskaņā ar Regulā noteikto kārtību izņēmuma kārtā, kas attiecas uz lidojumiem humānu apsvērumu nolūkā, devusi atļauju lidojumiem no Ēģiptes uz Latviju, ko nodrošinās Lietuvas aviokompānija “GetJet Airlines”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI