DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Skolotājus un citus interesentus aicina piedalīties eTwinning bezmaksas vebināros

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras arhīvs. Fotogrāfs O. Briedis.

Digitālā mēneša ietvaros Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning ietvaros aicina pedagogus, izglītības iestāžu vadību, interešu izglītības pārstāvjus un citu interesentus pieteikties vebināriem, kuru laikā varēs iegūt teorētiskas un praktiskas zināšanas par dažādiem digitālajiem rīkiem, ko izmantot ikdienas darbā ar skolēniem un projektu īstenošanā. Visi pasākumi ir bezmaksas.

Mūsdienu skolēni ir uzauguši pasaulē, kur dzīve bez viedierīces un datora šķiet neiespējama. Šo ierīču klātesamība un izmantošana pieaug arī skolās, tādēļ cīnīties ar to ir bezjēdzīgi. Tā vietā eTwinning piedāvā skolotājiem dažādus profesionālās pilnveides pasākumus, lai uzlabotu pedagogu digitālās prasmes. Šogad marta mēnesī īpašu uzsvaru liekam uz tādu digitālo prasmju attīstīšanu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, ko vēlāk skolotāji varēs izmantot ikdienas darbā ar skolēniem, veicinātu mācību satura apguvi un vienlaicīgi padarīt pašu procesu aizraujošu un saistošu mūsdienu skolēniem.

Martā piedāvātie bezmaksas tiešsaistes semināri

  • 9. martā plkst. 18:00 notiks eTwinning tiešsaistes seminārs par tiešsaistes rīkiem un platformām mācību procesa vadīšanai sākumskolā. Semināra laikā  skolotāji iepazīsies un varēs praktiski izmēģināt dažādus digitālus rīkus un platformas, ko pielietot mācību procesā sākumskolas klasēs. Pasākuma vadītāja Līga Bajāre (eTwinning vēstniece un Bauskas Valsts ģimnāzijas sākumskolas skolotāja) dalīsies savā pieredzē šo rīku lietošanā ikdienas mācību darbā un eTwinning projektos.

Reģistrācija: https://bit.ly/3K6q5b0.

Vairāk informācijas pieejams: https://etwinning.lv/vebinars-riki-sakumskola/.

  • 23. martā plkst. 18:00 aicinām piedalīties tiešsaistes seminārā par Nearpod - mācību satura veidošanas rīks, kā arī platforma kas paredz reāllaika nodarbību vadīšanu. Pasākums piemērots visiem, kuri vēlas iekļaut interaktīvus jautājumus, aptaujas un spēļošanas elementus video vai prezentācijas saturā ar reāllaika ieskatu skolēnu izpratnē.  Nearpod platforma piedāvā daudzus mācību stundas prezentācijā iebūvētus formatīvās vērtēšanas digitālos instrumentus, lai vadītu mācīšanos efektīvāk un uzlabotu izglītojamo rezultātus klātienes, attālinātajās un hibrīdstundās. Savās zināšanās un praktiskajā pieredzē dalīsies eTwinning vēstniece un J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolotāja Anna Beļska.

Reģistrācija: https://bit.ly/3MdBxn3.

Vairāk informācijas pieejams: https://etwinning.lv/tiesaistes-seminars-nearpod-riks/.

Lai piedalītos, līdz vebināra sākumam jāaizpilda reģistrācijas anketa. Aizpildot vebināra reģistrācijas anketu, dalībnieks saņems e-pastu ar apstiprinājumu un saiti uz vebināru Zoom vietnē. Saite ir aktīva tikai vebināra norises laikā. Uz katru vebināru jāreģistrējas atsevišķi. Visi vebināri tiks straumēti arī Latvijas eTwinning Facebook lapā, vebināra ieraksti tiks publicēti arī YouTube un Latvijas eTwinning tīmekļa vietnē.

Par eTwinning

eTwinning ir Eiropas Savienības programmas izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā Erasmus+ aktivitāte, kura tiek īstenota, izmantojot projektu kā mācību metodi un nodrošinot kompetenču pieeju izglītībā, veicina pedagogu profesionālo pilnveidi IKT, metodikas un valodu jomā. Reģistrējoties eTwinning, skolotāji var īstenot projektus vietējā un Eiropas mērogā, izmantot bezmaksas tiešsaistes partneru atrašanas, sadarbības un projekta gaitas atainošanas rīkus, kā arī piedalīties vietējā un starptautiskā mēroga pedagogu profesionālās pilnveides pasākumos gan tiešsaistē, gan klātienē. Pašlaik eTwinning.net platformā reģistrējušies aptuveni viens miljons skolotāju, no kuriem vairāk nekā 7500 ir Latvijas skolotāji. Informācija par eTwinning pasākumiem – www.etwinning.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI